Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αβραμόπουλος: Τα κράτη μέλη της ΕΕ να υλοποιήσουν τις δεσμεύσεις τους για την επανεγκατάσταση προσφύγων

Αβραμόπουλος: Τα κράτη μέλη της ΕΕ να υλοποιήσουν τις δεσμεύσεις τους για την επανεγκατάσταση προσφύγων
Αντί των επικίνδυνων διαδρόμων, είναι η υποχρέωση της ΕΕ να δημιουργήσει περισσότερες νόμιμες οδούς προς την Ευρώπη για όσους έχουν ανάγκη προστασίας
Έκκληση προς τα κράτη-μέλη της ΕΕ όχι μόνο να υλοποιήσουν τις δεσμεύσεις τους για την επανεγκατάσταση που ανέλαβαν πέρυσι τον Ιούλιο, αλλά και για επιπλέον δεσμεύσεις για ανθρωπιστική βοήθεια απήθυνε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, επισημαίνοντας πως «ο τεράστιος αριθμός ανθρώπων που φθάνουν στις ελληνικές ακτές αλλά και μέσω των Δυτικών Βαλκανίων κινδυνεύει να μας κάνει να ξεχάσουμε ότι μιλάμε για ανθρώπινες ζωές».
Μιλώντας στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου ο Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων, Μετανάστευσης και Ιθαγένειας, επεσήμανε τη δραματική κατάσταση των προσφύγων ξεκαθαρίζοντας πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν ξεχνά και δεν εγκαταλείπει την ανθρωπιστική της αποστολή.
Ο κ. Αβραμόπουλος, τόνισε πως θα πρέπει η ΕΕ να θέσει υπό έλεγχο τις ροές, να τις διαχειριστεί καλύτερα και να τις μειώσει, και να διαχειριστεί καλύτερα τα εξωτερικά της σύνορα να σταματήσει -και με τη βοήθεια της Europol- τη δραστηριότητα των λαθρεμπόρων που στέλνουν χιλιάδες ανθρώπους κάθε μέρα με κίνδυνο την απώλεια της ζωή τους.
«Αντί των επικίνδυνων διαδρομών, είναι υποχρέωσή μας μας να δημιουργήσουμε περισσότερες νόμιμες οδούς για τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη προστασίας, προκειμένου να είναι σε θέση να έρθουν στην Ευρώπη κάτω από συνθήκες νομιμότητας και ασφάλειας» είπε ο αρμόδιος Επίτροπος υπενθυμίζοντας πως «όλοι οι παράτυποι μετανάστες που έχουν έρθει διαμέσου της Τουρκίας θα πρέπει να επιστρέψουν σε αυτήν σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό και Διεθνές δίκαιο.»
Αναφορικά με τους ανθρώπους που βρίσκονται ήδη στην ΕΕ, ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε πως θα πρέπει να βελτιωθεί η κατάσταση και για αυτό, όπως είπε, η Επιτροπή έχει προτείνει ένα πρόγραμμα ανθρωπιστικής βοήθειας.
«Πρέπει επειγόντως να προχωρήσουμε σε μετεγκαταστάσεις μεγάλης κλίμακας, και να αναπτύξουμε περαιτέρω τις δυνατότητες υποδοχής» δήλωσε τονίζοντας πως η Ύπατη Αρμοστεία είναι ο σταθερός και κατεξοχήν εταίρος στον οποίο προσβλέπει για στενή συνεργασία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης