Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χρυσόγονος (ΣΥΡΙΖΑ): Η Τουρκία κατευθύνει τις προσφυγικές ροές στο Αιγαίο – Εμπορεύεται το δράμα των προσφύγων

Χρυσόγονος (ΣΥΡΙΖΑ): Η Τουρκία κατευθύνει τις προσφυγικές ροές στο Αιγαίο – Εμπορεύεται το δράμα των προσφύγων
Ανατολίτικο παζάρι χαρακτήρισε τις διεκδικήσεις της Τουρκίας στη χθεσινή Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό είπε ο κ.Χρυσόγονος
Την θέση ότι η Τουρκία κατευθύνει τις προσφυγικές ροές προς το Αιγαίο και ότι «εμπορεύεται το δράμα των προσφύγων» διατύπωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κ.Χρυσόγονος.
«Το τουρκικό καθεστώς εμπορεύεται το δράμα των προσφύγων και τους κατευθύνει όπως θέλει, διότι χερσαία και θαλάσσια σύνορα έχει και η Βουλγαρία.
Δεν έχει μόνο η Ελλάδα.
Αλλά το σύνολο των ροών κατευθύνεται προς την Ελλάδα είναι τυχαίο αυτό;» διερωτήθηκε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» ο κ. Χρυσόγονος, ο οποίος αναφερόμενος στη Σύνοδο Κορυφής ΕΕ - Τουρκίας υπογράμμισε ότι «το τουρκικό καθεστώς συνεχίζει την τακτική του ανατολίτικου παζαριού.
Ζητάει 100 για να πάρει στο τέλος 3 ή 5».
Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε συγκρατημένα αισιόδοξος για το αποτέλεσμα της συνόδου και επέρριψε την ευθύνη στους Ανατολικοευρωπαίους και κυρίως στις χώρες της Ουγγαρίας και της Σλοβακίας, οι οποίες - όπως είπε - δεν είναι διατεθειμένοι να κάνουν αυτό που τους αναλογεί αν δεν πιεστούν.
Ερωτηθείς για το εάν τελικά και η καγκελάριος της Γερμανίας θα υποκύψει στην πολιτική των λεγόμενων κλειστών συνόρων, ο κ. Χρυσόγονος επισήμανε ότι ο γερμανικός κυβερνητικός σχηματισμός είναι πολύ ισχυρός και ως εκ τούτου η καγκελάριος, παρά τις αντιδράσεις, δεν θα αλλάξει την πολιτική της στο προσφυγικό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης