Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κύρτσος (ΝΔ): Θα κλείσει θετικά η αξιολόγηση έως τα τέλη Μαρτίου – Ανεπίσημα συνδέεται προσφυγικό - μνημόνιο

Κύρτσος (ΝΔ): Θα κλείσει θετικά η αξιολόγηση έως τα τέλη Μαρτίου – Ανεπίσημα συνδέεται προσφυγικό - μνημόνιο
Πρωτοφανές για τα δεδομένα της ΕΕ ότι η Ελλάδα εκτός από μνημόνιο, θα ενταχθεί και σε πρόγραμμα ανθρωπιστικής βοήθειας είπε ο κ.Κύρτσος
Την εκτίμηση του πως η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος θα κλείσει θετικά έως τα τέλη Μαρτίου διατύπωσε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Γ. Κύρτσος, ο οποίος υποστήριξε ότι ανεπίσημα υπάρχει σύνδεση μεταξύ μνημονίου και προσφυγικής κρίσης.
Σε δηλώσεις του στο «Πρακτορείο 104,9 FM» ο ευρωβουλευτής της ΝΔ υποστήριξε ότι η ΕΕ θα καθυστερήσει να διαχειριστεί την προσφυγική κρίση και τόνισε ότι το ζητούμενο είναι εάν η Ελλάδα έχει τον ανάλογο πολιτικό χρόνο στη διάθεση της.
Όπως είπε είναι πρωτοφανές για τα δεδομένα της ΕΕ το γεγονός ότι «εκτός από το μνημόνιο, η Ελλάδα θα ενταχθεί και σε πρόγραμμα ανθρωπιστικής βοήθειας», κάτι που όπως είπε, καταγράφεται σε τρίτες χώρες κατεστραμμένες από εμφυλίους και συγκρούσεις.
Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ υποστήριξε ότι τα αποτελέσματα της χθεσινής Συνόδου Κορυφής αποτελούν αρχή για την αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος, αν και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι το θέμα ξέφυγε από κάθε έλεγχο με δική της ευθύνη.
«Από τη στιγμή που είναι γνωστό ότι η ΕΕ δυσλειτουργεί στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής και άμυνας και είναι διχασμένη στο ζήτημα της φιλοξενίας προσφύγων, η ελληνική κυβέρνηση θα έπρεπε να τα αξιολογήσει όλα αυτά και να αυτοπροστατευτεί.
Έπρεπε όλα αυτά να τα δούμε να εξελίσσονται για να αυτοπροστατευτούμε.
Να μην είχαμε 1 εκατομμύριο εισόδους, δεν είπαμε να γίνουμε φρούριο ούτε να πετάμε τον κόσμο στη θάλασσα, αλλά με τις κατάλληλες μεθόδους θα μπορούσαμε να έχουμε μικρότερο αριθμό προσφύγων ώστε να ενσωματώνονται αυτοί από τη Γερμανία και τη Σουηδία που έχουν ακόμα τη διάθεση και να μην μπλοκάρει ο βαλκανικός δρόμος» τόνισε ο κ.Κύρτσος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης