Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουρουμπλής: Η εκτίμηση Τσίπρα ότι η αξιολόγηση θα κλείσει πριν το Πάσχα θα επαληθευθεί – Ιθάκη η ρύθμιση του χρέους

Κουρουμπλής: Η εκτίμηση Τσίπρα ότι η αξιολόγηση θα κλείσει πριν το Πάσχα θα επαληθευθεί – Ιθάκη η ρύθμιση του χρέους
Χρειαζόμαστε χρόνο για την αντιμετώπιση του προσφυγικού, ο μηχανισμός δεν είχε προετοιμαστεί για κάτι τέτοιο είπε ο υπ.Εσωτερικών
Την θέση ότι θα επαληθευθεί η εκτίμηση του πρωθυπουργού πως η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος θα κλείσει πριν το Πάσχα διατύπωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Π. Κουρουμπλής.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Κουρουμπλής υποστήριξε το ότι «σήμερα έρχονται οι θεσμοί, αλλάζει τον κίνδυνο του αόριστου που φοβόμασταν».
«Η Ιθάκη της ελληνικής οικονομίας είναι η ρύθμιση του χρέους.
Η επόμενη ημέρα από μια τέτοια εξέλιξη, θα είναι μια αισιόδοξη ημέρα» υπογράμμισε ο κ.Κουρουμπλής.
Αναφερόμενος στην προσφυγική κρίση, ο υπουργός Εσωτερικών είπε ότι χρειάζεται χρόνος, μια και ο μηχανισμός δεν ήταν προετοιμασμένος για κάτι τέτοιο.
Μάλιστα ο κ.Κουρουμπλής υποστήριξε ότι θα χρησιμοποιηθούν οι παιδικές κατασκηνώσεις που υπάγονται στο υπουργείο Πρόνοιας (Εργασίας) για την φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών.
«Έχουμε 30 κατασκηνώσεις στο υπουργείο που μπορούμε να τις διαθέσουμε μέχρι τις 15 Ιουνίου, όταν και θα φιλοξενηθούν εκεί τα παιδιά» είπε ο κ.Κουρουμπλής, τονίζοντας ότι «μέχρι να πάνε τα παιδιά κατασκήνωση θα έχουμε βρει άλλους χώρους».
Σχετικά με την επιστολή του προς τις Τράπεζες, για την διάθεση και των δικών τους υποδομών, ενημέρωσε πως οι συζητήσεις βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη και δεν έχουν ολοκληρωθεί.
Όσον αφορά στην Ειδομένη, ο κύριος Κουρουμπλής τόνισε πως «γίνεται προσπάθεια σιγά σιγά αυτοί οι άνθρωποι να μεταφερθούν προς τα κάτω».
«Όπου και να τους πάμε όμως, όλοι έχουν στο μυαλό τους τα σύνορα, πάντα έχουν την ελπίδα να φύγουν, να βρεθούν στα σύνορα και να έχουν μια ευκαιρία να περάσουν» υπογράμμισε ο κ.Κουρουμπλής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης