Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: Κυβερνούν με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου ενώ τις κατήγγειλαν ως αντιπολίτευση

ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: Κυβερνούν με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου ενώ τις κατήγγειλαν ως αντιπολίτευση
Σε ποσοστό 34% η κυβέρνηση χρησιμοποιεί την τακτική που κατακεραύνωνε ως «βασιλικά διατάγματα»
«Καταιγισμός» πράξεων νομοθετικού περιεχομένου χαρακτηρίζει τη διακυβέρνηση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παρά τις καταγγελίες και των δύο κομμάτων, όταν βρίσκονταν στα έδρανα της αντιπολίτευσης για την αξιοποίηση της συγκεκριμένης τακτικής από τους προκατόχους τους αλλά και τις σχετικές προεκλογικές τους δεσμεύσεις.
Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία που συγκέντρωσε ο Παναγιώτης Καρκατσούλης, γραμματέας της ΚΟ του Ποταμιού.
Συγκεκριμένα προκύπτει ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου εξέδωσε έξι ΠΝΠ και ΠΥΣ, ποσοστό 2,88% στο σύνολο των νομοθετημάτων της.
Η κυβέρνηση Παπαδήμου επτά (ποσοστό 12%), η κυβέρνηση Σαμαρά/Βενιζέλου 33 (ποσοστό 13,2%) και η κυβέρνηση Τσίπρα, από τον Ιανουάριο ως σήμερα, 34 (ποσοστό 34%).
Αυτό, με άλλα λόγια σημαίνει ότι ο Αντώνης Σαμαράς εξέδωσε σε δυόμισι χρόνια τόσες Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και Πράξεις Υπουργικού Συμβουλίου όσες ο Αλέξης Τσίπρας μέσα σε περίπου έναν χρόνο!
Υπενθυμίζεται ότι τυπικώς οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) και οι Πράξεις Υπουργικού Συμβουλίου (ΠΥΣ) χρησιμοποιούνται μόνο σε «έκτακτες περιπτώσεις εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης».
Μάλιστα, ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είχε συγκρίνει τις ΠΝΠ με «βασιλικά διατάγματα» και είχε καταγγείλει την κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για «συρρίκνωση της Δημοκρατίας».
Δημοσιεύματα σημειώνουν επίσης ότι εξίσου «εντυπωσιακή αλλαγή» είναι η στάση της κυβέρνησης απέναντι στις Ανεξάρτητες Αρχές, καθώς αξιοποιώντας τον νόμο που προέβλεπε το τέλος της θητείας των μελών τους, κατήργησε τις πέντες συνταγματικά κατοχυρωμένες Αρχές: Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ), Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ), Συνήγορος του Πολίτη, των οποίων η σύνθεση βρίσκεται τώρα στη διαδικασία συμπλήρωσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης