Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουτσούμπας (ΚΚΕ): Η ΝΑΤΟϊκή εμπλοκή στο Αιγαίο εγκυμονεί νέους κινδύνους - Σύννεφα πολέμου πυκνώνουν στην περιοχή μας

tags :
Κουτσούμπας (ΚΚΕ): Η ΝΑΤΟϊκή εμπλοκή στο Αιγαίο εγκυμονεί νέους κινδύνους -  Σύννεφα πολέμου πυκνώνουν στην περιοχή μας
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ «με τον νόμο-λαιμητόμο» που ετοιμάζεται να καταθέσει «τσακίζει τον όποιο κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης
Ευθύνες στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και στα άλλα αστικά κόμματα για την στήριξη των αποφάσεων της ΕΕ και του ΝΑΤΟ στο θέμα του προσφυγικού-μεταναστευτικού, επέρριψε ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στην ομιλία του με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.
Ο γγ του ΚΚΕ απευθύνεται στις γυναίκες και ιδιαίτερα τις μητέρες, λέγοντας τους ότι «την στιγμή που τα σύννεφα του πολέμου πυκνώνουν στην περιοχή μας και η ΝΑΤΟϊκή εμπλοκή στο Αιγαίο εγκυμονεί νέους κινδύνους πρέπει, να στείλουν αποφασιστικό μήνυμα μη αποδεχόμενες τα παιδιά του λαού να γίνουν κρέας στα κανόνια των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων για τα συμφέροντα των μονοπωλίων».
Αναφερόμενος στο ασφαλιστικό ο Δ. Κουτσούμπας τόνισε πως «οι μόνοι και μεγάλοι κερδισμένοι από το αντιασφαλιστικό έκτρωμα είναι η καπιταλιστική εργοδοσία και το κράτος, που εδώ και χρόνια έχουν στόχο να απαλλαγούν από το «βάρος» των ασφαλιστικών εισφορών, εξασφαλίζοντας περισσότερο χρήμα από τα κρατικά ταμεία για επενδύσεις, για νέα προνόμια στους επιχειρηματικούς ομίλους, για την ανάκαμψη των κερδών τους, της καπιταλιστικής οικονομίας.
Να, λοιπόν γιατί και οι γυναίκες της εργατικής τάξης, των λαϊκών οικογενειών πρέπει να μπουν μπροστά για να μην περάσει το σχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό και μέσα από τα σωματεία τους, τις λαϊκές επιτροπές, τους συλλόγους γυναικών να πρωτοστατήσουν στην προετοιμασία της 48ωρης απεργίας όταν το σχέδιο έρθει στη Βουλή».
Ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι οι κοινωνικές κατακτήσεις δεν χαρίστηκαν αλλά είναι αποτέλεσμα σκληρών και αιματηρών αγώνων του εργατικού-λαϊκού κινήματος και φέροντας ως παράδειγμα το Ασφαλιστικό, τόνισε ότι η κοινωνική ασφάλιση πέραν των συντάξεων αφορά την άδεια μητρότητας και ασθένειας, την προστασία από τις επαγγελματικές ασθένειες και εργατικά ατυχήματα, καθώς και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη κάθε μέλους της λαϊκής οικογένειας.
Ανέφερε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ «με τον νόμο-λαιμητόμο» που ετοιμάζεται να καταθέσει «τσακίζει τον όποιο κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης και την μετατρέπει σε ατομική υπόθεση, επικαλούμενη προκλητικά ότι τα μέτρα διασφαλίζουν την 'κοινωνική δικαιοσύνη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης