Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ο Ψυχάρης κατηγορεί τον Τσίπρα για ωμή παρέμβαση σε μέσα ενημέρωσης – Τι αναφέρει σε νέο του άρθρο

Ο Ψυχάρης κατηγορεί τον Τσίπρα για ωμή παρέμβαση σε μέσα ενημέρωσης – Τι αναφέρει σε νέο του άρθρο
"Αλλά η επιθυμία του κ. Τσίπρα να διορίζει...", αναφέρει σε άρθρο του ο Στ. Ψυχάρης
Στις προσπάθειες του Αλέξη Τσίπρα, από το 2014 ακόμη, να παρέμβει στον ΔΟΛ, αλλά και σε τηλεφωνικές επικοινωνίες, αναφέρεται με άρθρο του στο «Βήμα της Κυριακής» ο εκδότης της εφημερίδας, Σταύρος Ψυχάρης.
Μάλιστα, σε αυτό αναφέρεται ότι ο κ. Τσίπρας σε τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον πρόεδρο του MEGA ζήτησε την εκδίωξη σχολιαστή του σταθμού, φωτογραφίζοντας τον Γιάννη Πρετεντέρη.
Όπως  αναφέρει ο κ. Ψυχάρης, «όλη η δημοσιογραφική 'πιάτσα' γνωρίζει ότι αρξαμένης της προεκλογικής περιόδου το έτος 2014 ο ΣΥΡΙΖΑ απαίτησε την εκδίωξη από το Mega Channel του βασικού σχολιαστή του σταθμού (σ.σ. Γιάννη Πρετεντέρη).
Ο λόγος ήταν ότι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούσε πως ο δημοσιογράφος μεροληπτούσε εναντίον του κ. Τσίπρα.
Ακολούθησαν τηλεφωνικές επικοινωνίες του προέδρου του MEGA με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.
 Ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε ότι το κόμμα του δεν επιτρέπει στα στελέχη του να μετέχουν σε τηλεοπτικές συζητήσεις του σταθμού.
Τελικώς έγινε μια προεκλογική εκεχειρία: ο ανεπιθύμητος δημοσιογράφος δεν θα μετείχε σε εκπομπές στις οποίες θα έπαιρναν μέρος στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ».
Στο ίδιο άρθρο αναφέρεται πως  «επίσης ο κ. Τσίπρας ζήτησε την αναβάθμιση συγκεκριμένου πολιτικού συντάκτη στο MEGA καθώς και την πρόσληψη στο δελτίο του σταθμού κεντρικού αρθρογράφου της Αυγής».
Μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Ψυχάρη, «η κρισιμότερη όμως παρέμβαση του κ. Τσίπρα ήταν η εκ μέρους του διατύπωση του αιτήματος να αντικατασταθεί ο διευθυντής της εφημερίδας 'Τα Νέα' από στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που είχε χρηματίσει επί δεκαετίες υψηλόβαθμο στέλεχος του ΔΟΛ.
Η απαίτηση αυτή του κ. Τσίπρα απερρίφθη κατηγορηματικά.
Έτσι οι σχέσεις ΔΟΛ - ΣΥΡΙΖΑ έφθασαν στο σημείο να δηλώσει ο κ. Τσίπρας, προεξοφλώντας αποφάσεις της Δικαιοσύνης, ότι ο πρόεδρος του ΔΟΛ θα καλείται από τον εισαγγελέα.
Αλλά η επιθυμία του κ. Τσίπρα να διορίζει... διευθυντές εφημερίδων είναι μια άλλη ιστορία...»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης