Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσίπρας στην Bild: Η επιβολή συνοριακών ελέγχων καταστρέφει την Ευρώπη - Η Ελλάδα έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της

Τσίπρας στην Bild: Η επιβολή συνοριακών ελέγχων καταστρέφει την Ευρώπη - Η Ελλάδα έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της
Η προσφυγική κρίση αποτελεί «υπαρξιακή απειλή» για την Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με τον έλληνα πρωθυπουργό
Την εκτίμηση ότι η επιβολή των συνοριακών ελέγχων καταστρέφει την Ευρώπη υποστήριξε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξη, που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα Bild.
Ο πρωθυπουργός τόνισε, ειδικότερα, ότι η προσφυγική κρίση αποτελεί «υπαρξιακή απειλή» για την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ εξαπέλυσε μύδρους κατά των χωρών που θέλουν την επιστροφή των ελέγχων στα σύνορα, όπως η Αυστρία και οι βαλκανικές χώρες.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «αυτό το οποίο συμφώνησαν και αποφάσισαν οι χώρες αυτές, πηγαίνει ενάντια σε όλους τους κανονισμούς και ολόκληρη την Ευρώπη, ενώ θεωρούμε ότι πρόκειται για μια μη φιλική κίνηση».
Μάλιστα, κατέστησε σαφές πως «τα κράτη αυτά καταστρέφουν την Ευρώπη», ενώ προσέθεσε πως η προσφυγική κρίση αποτελεί «υπαρξιακή απειλή» για την ΕΕ.
Πάντως, ο έλληνας πρωθυπουργός, προειδοποίησε πως «στο τέλος θα απομονωθούν από την  Ευρώπη εκείνοι που απομακρύνουν τους πρόσφυγες από τον αγκαθωτό φράχτη δια της βίας, που μετατρέπουν τις χώρες τους σε κάστρο».
Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας κάλεσε τους ευρωπαίους εταίρους να απορρίψουν μονομερή μέτρα στην κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής, η οποία θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 7 Μαρτίου στις Βρυξέλλες.
Ο ίδιος υποστήριξε πως «η κατάσταση είναι δύσκολη αλλά όχι εκτός ελέγχου», ενώ υπογράμμισε ότι η Ελλάδα έχει εκπληρώσει πάνω από το 100% των υποχρεώσεών της, «την ώρα που άλλοι δεν έχουν εκπληρώσει ούτε το 10% και προτιμούν να μας κάνουν κριτική».
Προσέθεσε, δε, πως «οι πρόσφυγες θέλουν να συνεχίσουν προς τον Βορρά, ωστόσο δεν μπορούν», καθώς και ότι «θα πρέπει να παρέχουμε μια λογική διαμονή σε αυτούς τους ανθρώπους εδώ».
«Αλλά αυτό που θέλουμε είναι μια δίκαιη κατανομή», κατέληξε ο κ. Τσίπρας, επισημαίνοντας πως «δεν μπορεί μονίμως η Ελλάδα να είναι μία αποθήκη ανθρώπινων ψυχών».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης