Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αβραμόπουλος (Κομισιόν): Σε ένα μήνα ο διάλογος για την αναθεώρηση της Συνθήκης του Δουβλίνου

Αβραμόπουλος (Κομισιόν): Σε ένα μήνα ο διάλογος για την αναθεώρηση της Συνθήκης του Δουβλίνου
Δεν υπάρχει κίνδυνος να φύγει η κάποια χώρα από τη Schengen τόνισε ο κ.Αβραμόπουλος
Την θέση ότι σε ένα μήνα θα αρχίσει ο διάλογος για την αναθεώρηση της Συνθήκης του Δουβλίνου διατύπωσε ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Δ. Αβραμόπουλος, επισημαίνοντας ωστόσο ότι για να πραγματοποιηθεί αυτή η αναθεώρηση, θα πρέπει να συμφωνήσουν όλα τα κράτη – μέλη της ΕΕ.
Ο κ.Αβραμόπουλος υποστήριξε πως ο διάλογος θα αφορά κυρίως το άρθρο σύμφωνα με το οποίο είναι δυνατές οι επιστροφές μεταναστών στο κράτος-μέλος πρώτης υποδοχής.
«Όταν είχαμε υιοθετήσει αυτό το άρθρο η κατάσταση ήταν διαφορετική.
Τώρα πρέπει να λάβουμε υπόψη την κατάσταση στην Ελλάδα, την Ιταλία και την Ισπανία» επεσήμανε ο κ.Αβραμόπουλος.
Αναφερόμενος στην προσφυγική κρίση, είπε πως τα hotspots είναι υπεύθυνα για να δώσουν το «status» σε καθένα που εισέρχεται παράνομα στην Ευρώπη, επισημαίνοντας πως όσοι δεν χρήζουν προστασίας θα επιστρέφονται στις χώρες καταγωγής τους.
«Ούτε τελεσίγραφα ούτε κίνδυνος να φύγει κάποια χώρα από τη ζώνη Schengen.
Τελικός στόχος είναι να περάσουμε από μονομερείς ενέργειες σε συντονισμένη δράση» υπογράμμισε ο κ.Αβραμόπουλος, επισημαίνοντας ότι οι δυσλειτουργίες στα εξωτερικά σύνορα πρέπει να αντιμετωπιστούν έτσι ώστε να αρθούν οι έλεγχοι στα εσωτερικά σύνορα.
Αναφερόμενος στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ με την Τουρκία, ο Επίτροπος είπε ότι είναι πολύ σημαντική συνάντηση, καθώς ένα από τα θέματα που θα τεθεί είναι η καταπολέμηση των δικτύων διακινητών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης