Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χατζηδάκης (ΝΔ): Το προσφυγικό ξεπερνά την Ελλάδα, αιφνιδίασε την ΕΕ – Θα αργήσει η ευρωπαϊκή λύση

Χατζηδάκης (ΝΔ): Το προσφυγικό ξεπερνά την Ελλάδα, αιφνιδίασε την ΕΕ – Θα αργήσει η ευρωπαϊκή λύση
Όλοι εύχονται να υπάρξει προσέγγιση στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών για το προσφυγικό είπε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ
Την θέση ότι το προσφυγικό πρόβλημα είναι μεγάλο, ξεπερνά την Ελλάδα και έχει αιφνιδιάσει την Ευρώπη διατύπωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κ.Χατζηδάκης.
Σε δηλώσεις του στο Παραπολιτικά Fm, ο κ.Χατζηδάκης αφού υποστήριξε ότι όλοι εύχονται να υπάρξει προσέγγιση στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών, εκτίμησε πως θα αργήσει να βρεθεί μια λύση για το προσφυγικό από την Ευρώπη.
«Η Ευρώπη θα βρει λύσεις μετά από κάποιους μήνες.
Η όποια λύση να μην είναι εις βάρος της Ελλάδας» είπε ο κ.Χατζηδάκης, τονίζοντας  ότι πρέπει να γίνει διαχωρισμός σε πρόσφυγες και μετανάστες.
Όπως είπε, υπάρχουν διατάξεις για τους παράτυπους μετανάστες, βάσει των οποίων είτε θα πρέπει να κρατούνται σε κέντρα κλειστού τύπου είτε να επιστρέφουν στις πατρίδες τους.
Ο κ.Χατζηδάκης είπε ότι η ΝΔ βοηθά την κυβέρνηση σε μεταρρυθμίσεις με τις οποίες συμφωνεί, τόνισε ωστόσο πως δεν είναι δυνατόν να γίνει κάτι ανάλογο στο ασφαλιστικό.
Ερωτηθείς για το πότε θα επιστρέψει η τρόικα απάντησε πως συνήθως έρχεται όταν υπάρχουν πιθανότητες άνω του 50% για το αποτέλεσμα ενώ όσον αφορά το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών, είπε πως προτεραιότητα για την κυβέρνηση πρέπει να είναι η παραμονή της στην εξουσία,.
Σε ερώτηση αν η ΝΔ είναι έτοιμη να κυβερνήσει ο κ.Χατζηδάκης είπε πως εδώ και ενάμιση μήνα το κόμμα έχει πατήσει γκάζι, ότι η ΝΔ δουλεύει σοβαρά και σε εντατικούς ρυθμούς προκειμένου να αλλάξει και να γίνει πιο ελκυστική.
«Επιθυμία είναι να διευρύνουμε το κόμμα προς άλλους ψηφοφόρους…» υποστήριξε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης