Τελευταία Νέα
Πολιτική

Φέσσας (ΣΕΒ): Ο Τσίπρας πρέπει να αντικαταστήσει τους υπουργούς με καταρτισμένους τεχνοκράτες

Φέσσας (ΣΕΒ): Ο Τσίπρας πρέπει να αντικαταστήσει τους υπουργούς με καταρτισμένους τεχνοκράτες
Οι περισσότεροι υπουργοί θα πρέπει να αντικατασταθούν από ανθρώπους με τεχνικές γνώσεις και διαπιστευτήρια στις μεταρρυθμίσεις, τόνισε ο Φέσσας
Για ανάγκη αντικατάστασης των περισσότερων υπουργών της κυβέρνησης Τσίπρα με καταρτισμένους αξιωματούχους, έκανε λόγο ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), Θεόδωρος Φέσσας, σε συνέντευξή του στο Bloomberg.
Πρόκειται για μια κίνηση απαραίτητη ώστε να προσελκύσει η Ελλάδα επενδύσεις, σύμφωνα με τον κ. Φέσσα.
Όπως τονίζει, οι περισσότεροι υπουργοί θα πρέπει να αντικατασταθούν από ανθρώπους με τεχνικές γνώσεις και διαπιστευτήρια στις μεταρρυθμίσεις.
Εάν δεν συμβεί αυτό, η χώρα θα εξακολουθήσει να παλεύει για την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων που απαιτούνται από το πρόγραμμα βοήθειας των διεθνών πιστωτών και να αποκαταστήσει την οικονομική ανάπτυξη.
"Ούτε η ιδεολογία αλλά ούτε η εμπειρία των ανθρώπων στην κυβέρνηση θα βοηθήσει σε αυτή τη μετάβαση", εκτίμησε ο πρόεδρος του ΣΕΒ.
Ο κ. Φέσσας προσθέτει ότι αν και ο Έλληνας πρωθυπουργός "σε κάποιο βαθμό" ανακοίνωσε ότι η Ελλάδα "είναι ανοιχτή στις επιχειρήσεις", οι αποφάσεις των υπουργών του έχουν στείλει ένα διαφορετικό μήνυμα το οποίο απειλεί να κρατήσει μακριά τους νέους επενδυτές και να αποθαρρύνει τους υφιστάμενους.
Ο κ, Φέσσας τάχθηκε κατά του ενδεχόμενου νέων εκλογών, καθώς η αλλαγή κυβερνήσεων κάθε έξι μήνες δημιουργεί μεγάλη αστάθεια και αβεβαιότητα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης