Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπαδημούλης (Ευρωβουλευτής): Οι περιφερειακές ανισότητες μεγαλώνουν τα επίπεδα ανεργίας

Παπαδημούλης (Ευρωβουλευτής): Οι περιφερειακές ανισότητες μεγαλώνουν τα επίπεδα ανεργίας
Η μείωση των περιφερειακών ανισοτήτων παραμένει ένας στόχος επίκαιρος, λέει ο κ. Παπαδημούλης
«Η μείωση των περιφερειακών ανισοτήτων παραμένει ένας στόχος επίκαιρος με την επιδίωξη της "οικονομικής, κοινωνικής, και εδαφικής συνοχής" μέσα από μια πιο στενή περιφερειακή και εθνική εναρμόνιση», επισήμανε σε ημερίδα των ευρωβουλευτών της Αριστεράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σχετικά με τις Πολιτικές Συνοχής στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.
«Οι περιφερειακές ανισότητες ειδικότερα από το 2008 και μετά, μεγαλώνουν και τα επίπεδα ανεργίας» είπε ο κ. Παπαδημούλης σημειώνοντας πως «δεν είναι τυχαίο πως ενώ αυξήθηκε ο αριθμός ατόμων στα όρια της φτώχειας από 16,5% το 2008 σε 18% το 2012 πανευρωπαϊκά, σε μερικές χώρες όπως η Ελλάδα, ο δείκτης πέρασε από 15,7% σε 35% τα χρόνια αυτά».
Τόνισε δε πως οι πολιτικές συνοχής είναι απαραίτητες για να βελτιώσουν τις κοινωνικές συνθήκες και να περιορίσουν την πόλωση, την ίδια ώρα που οι κοινωνικοί δείκτες μεταξύ Βορρά και Νότου μεγεθύνονται.
«Οι πολιτικές λιτότητας δεν συμβαδίζουν με τις πολιτικές συνοχής.
Με την επικράτηση του νεοφιλελευθέρου μοντέλου οι πολιτικές λιτότητας δυσχέραναν την δυνατότητα διαφορετικής δημοσιονομικής επέκτασης και ενίσχυσης των επενδύσεων», υπογράμμισε ο υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, ειδικός για θέματα ΕΣΠΑ, Αλέξης Χαρίτσης, οποίος ήταν μεταξύ των ομιλητών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης