Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βενιζέλος: Να μη συνδεθεί το προσφυγικό με την αξιολόγηση, μην πάμε να κάνουμε δήθεν ανταλλαγή

Βενιζέλος: Να μη συνδεθεί το προσφυγικό με την αξιολόγηση, μην πάμε να κάνουμε δήθεν ανταλλαγή
«Εμείς θα νομίζουμε ότι κάτι παίρνουμε σε σχέση με την αξιολόγηση, το ασφαλιστικό και το χρέος, και θα δίνουμε, ενώ δίνουμε ήδη πάρα πολλά» ανέφερε στη Βουλή ο πρώην ΥΠΟΙΚ
Η πολιτική αβεβαιότητα είναι αυτή που δεν επιτρέπει να γυρίσουν οι καταθέσεις, υποστήριξε από το βήμα της Βουλής ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ευάγγελος Βενιζέλος.
Ειδικότερα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, ο κ. Βενιζέλος, μιλώντας κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών, τάχθηκε υπέρ της ενσωμάτωσης της οδηγίας της Ε.Ε. για την εγγύηση των καταθέσεων.
Ο πρώην υπ. Οικονομικών σημείωσε ότι «έχει τεράστια σημασία να έχουμε ένα ολοκληρωμένο σύστημα εθνικής, κυρίως όμως ευρωπαϊκής, προστασίας των καταθέσεων γιατί οι καταθέσεις είναι αυτές που στηρίζουν την πραγματική οικονομία, αυτές μπορούν να μετατραπούν σε δάνεια, αυτές μπορεί να μετατραπούν μέσω του μηχανισμού του λογιστικού χρήματος σε αίμα για την ανάπτυξη».
Ο βουλευτής χαρακτήρισε «γεφύρι της Άρτας» την αξιολόγηση και απηύθυνε έκκληση προς την κυβέρνηση να μην συνδέσει το προσφυγικό με το θέμα της αξιολόγησης.
«Μην πάμε να κάνουμε δήθεν ανταλλαγή, όπου εμείς θα νομίζουμε ότι κάτι παίρνουμε σε σχέση με την αξιολόγηση, το ασφαλιστικό και το χρέος, και θα δίνουμε, ενώ δίνουμε ήδη πάρα πολλά σε άλλους τομείς» ανέφερε ο κ. Βενιζέλος.
Τέλος, πρόσθεσε ότι «αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι εφαρμογή του Διεθνούς Δικαίου, σεβασμός της Συνθήκης της Γενεύης, ανθρωπισμός και επιτέλους οργάνωση και λειτουργία των αναγκαίων υποδομών με πρώτο θέμα τα απροστάτευτα και ασυνόδευτα παιδιά που είναι τα μεγάλα θύματα του προσφυγικού και του μεταναστευτικού».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης