Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αμανατίδης (ΥΠΕΞ): Ουδείς επιλέγει να είναι πρόσφυγας - Οι χώρες του αναπτυγμένου κόσμου έχουν καθήκον να τους προστατεύσουν

Αμανατίδης (ΥΠΕΞ): Ουδείς επιλέγει να είναι πρόσφυγας - Οι χώρες του αναπτυγμένου κόσμου έχουν καθήκον να τους προστατεύσουν
Στις μέρες μας απαιτούνται συλλογικές λύσεις, επισήμανε υφυπουργός Εξωτερικών
«Οι χώρες του αναπτυγμένου κόσμου έχουν καθήκον να προστατεύσουν τους πρόσφυγες καθώς ουδείς επιλέγει να είναι πρόσφυγας», τόνισε ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης κατά την συνάντηση που είχε με τον Ύπατο Αρμοστή του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Zeid Ra΄ad al Hussein, στη Γενεύη, υπογραμμίζοντας ότι και «οι άνθρωποι, όσο μαίνονται πόλεμοι ανά τον κόσμο θα συνεχίσουν να εγκαταλείπουν τις πατρογονικές τους εστίες».
Ο κ. Αμανατίδης, εξέφρασε τις ευχαριστίες της ελληνικής κυβέρνησης για το έργο που επιτελείται από τον Ύπατο Αρμοστή στον τομέα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, καθώς και για τα απτά, ποιοτικά αποτελέσματα του έργου αυτού, που συμβάλλει στην προώθηση και διασφάλιση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων παγκοσμίως. Ειδικότερα για την προσφυγική κρίση, η οποία αποτελεί προτεραιότητα της ελληνικής κυβέρνησης.
«Στις μέρες μας απαιτούνται συλλογικές λύσεις», επισήμανε υφυπουργός Εξωτερικών δηλώνοντας ότι «τα μονομερή μέτρα και το κλείσιμο των συνόρων δε συνιστούν λύση, αντιθέτως, επιφέρουν σοβαρές συνέπειες, όπως την πρόκληση, μεγάλης κλίμακας, ανθρωπιστικής κρίση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης