Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπαδημούλης (ΣΥΡΙΖΑ): Η κυβέρνηση Τσίπρα θα αντέξει – Βιώνουμε τα πιο δύσκολα – Θα περάσουμε την αξιολόγηση

Παπαδημούλης (ΣΥΡΙΖΑ): Η κυβέρνηση Τσίπρα θα αντέξει – Βιώνουμε τα πιο δύσκολα – Θα περάσουμε την αξιολόγηση
Δεν αποκλείεται το ΔΝΤ να μείνει στην άκρη ως τεχνικός σύμβουλος μέχρι να κλείσει η αξιολόγηση τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Την εκτίμηση ότι η κυβέρνηση Τσίπρα θα τα καταφέρει και θα εξαντλήσει την τετραετία διατύπωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλης, ο οποίος αναγνώρισε ότι η κυβέρνηση βιώνει την πιο δύσκολη στιγμή της.
«Η κυβέρνηση Τσίπρα θα αντέξει την τετραετία.
Ουδείς στις Βρυξέλλες την αντιμετωπίζει ως «προσωρινή» ή «ετοιμόρροπη», όπως την εμφανίζουν κάποια δελτία ειδήσεων.
Έχουμε πλήρη επίγνωση της κατάστασης, αυτή είναι η πιο δύσκολη στιγμή.
Οι πολίτες υποφέρουν εξακολουθητικά επί 6 χρόνια και δεν βλέπουν ακόμη φως στην άκρη του τούνελ.
Λογικό είναι να έχει η κυβέρνηση φθορά, όμως είναι πλήρως αναστρέψιμη.
Θα περάσουμε την αξιολόγηση και θα αρχίσουν να έρχονται ειδήσεις θετικές» υποστήριξε μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha ο κ.Παπαδημούλης, ο οποίος εξέφρασε τη βεβαιότητα του ότι παρά το γεγονός ότι ζούμε τον συνδυασμό δύο κρίσεων στον ύψιστο βαθμό τους, η κυβέρνηση θα ξεπεράσει τα προβλήματα.
«Εμείς δεν συνδέουμε το προσφυγικό με τη συμφωνία.
Δεν «παζαρεύει» η κυβέρνηση το ασφαλιστικό με το προσφυγικό.
Εμείς υλοποιούμε τη συμφωνία στο 100%, τίποτα λιγότερο αλλά και τίποτα περισσότερο, όπως ζήτησε πρόσφατα με άρθρο του ο Τόμσεν.
Αν κάποιοι από τους στόχους δεν επιτευχθούν, εξαιτίας πρόσθετων δαπανών για το προσφυγικό, τότε αυτό θα πρέπει να συνεκτιμηθεί στην επόμενη αξιολόγηση» τόνισε ο κ.Παπαδημούλης.
Αναφερόμενος στην προσφυγική κρίση, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι όσοι επιδιώκουν μονομερώς λύσεις στο προσφυγικό χωρίς την Ελλάδα και εκτός της Ελλάδας, θα χάσουν.
«Η χώρα μας είναι η αρχή του «ανατολικού διαδρόμου».
Η αδυναμία ευρωπαϊκής λύσης και η επαναφορά σε κλειστά σύνορα, θα έχει επίσης τεράστιο οικονομικό κόστος.
Ο Τσίπρας πάει στη Σύνοδο Κορυφής, ελπίζω με τη στήριξη όλων των πολιτικών αρχηγών χωρίς μικροπολιτικά «μα και μου», λέγοντάς τους ότι τηρήσαμε τις δεσμεύσεις μας, και ήρθε η ώρα να τις τηρήσουν κι αυτοί.
Από τον Σεπτέμβρη έχει βρεθεί λύση, αλλά είμαστε στο μηδέν.
Υπάρχει αυτονόητη λύση, την έχει αποφασίσει η ΕΕ στα χαρτιά, αλλά αποφεύγουν και αναβάλλουν να την εφαρμόσουν γιατί φοβούνται τα ακροδεξιά στοιχεία» υπογράμμισε ο κ.Παπαδημούλης, ο οποίος αναφέρθηκε στις θετικές εντυπώσεις που άφησε χθες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.
«Ο κ.Τσακαλώτος έπεισε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να αντιμετωπίσει παθογένειες ετών.
Αυτά που τραβάει ο ελληνικός λαός χρόνια τώρα, οφείλονται και σε μια άθλια, κακή διακυβέρνηση της χώρας για δεκαετίες, έχουν ονοματεπώνυμο οι ευθύνες.
Ο Τσίπρας έχει την πρόκληση να κάνει την Ελλάδα επιτέλους σύγχρονο κράτος και την οικονομία της αναπτυσσόμενη οικονομία.
Να ξαναγίνει η χώρα μας ισότιμος εταίρος.
Σε ό,τι αφορά στο ΔΝΤ, δεν αποκλείεται να μείνει στην άκρη ως τεχνικός σύμβουλος μέχρι να κλείσει η αξιολόγηση» τόνισε ο κ.Παπαδημούλης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης