Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κεφαλογιάννης (ΝΔ): Η κυβέρνηση κατάφερε να μεταφέρει τα ευρωπαϊκά σύνορα από το Αιγαίο στην ΠΓΔΜ

Κεφαλογιάννης (ΝΔ): Η κυβέρνηση κατάφερε να μεταφέρει τα ευρωπαϊκά σύνορα από το Αιγαίο στην ΠΓΔΜ
Ο Τσίπρας δεν έπρεπε να συμμετάσχει στη συνάντηση με τη Merkel και τον Davutoglu τόνισε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ
Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό για τους χειρισμούς τους στην προσφυγική κρίση εξαπέλυσε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Μ. Κεφαλογιάννης, κατηγορώντας τους ότι αυτό που κατάφεραν ήταν να μεταφέρουν τα ευρωπαϊκά σύνορα από το Αιγαίο στην ΠΓΔΜ.
«Αντί να ταυτίσουμε τα ευρωπαϊκά σύνορα με τα ελληνικά, που είναι ταυτισμένα και από τον διεθνή νόμο και από τις ευρωπαϊκές συνθήκες, δεν το κάναμε.
Ουσιαστικά τα σύνορά μας, τα σύνορα της Ευρώπης, μεταφέρθηκαν στα σύνορα με τα Σκόπια» τόνισε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM» ο κ. Κεφαλογιάννης, ο οποίος επιπλέον υποστήριξε ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν έπρεπε να πάρει μέρος στη συνάντηση με τη Merkel και τον Davutoglu.
«Η παρουσία του ουσιαστικά νομιμοποίησε αυτή τη συμφωνία και τη μετέτρεψε από ευρωπαϊκό και διεθνές πρόβλημα σε τριμερές, μεταξύ Ελλάδας, Τουρκίας, Γερμανίας» υποστήριξε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση για το γεγονός ότι σε αντίθεση με την Τουρκία και την ΠΓΔΜ δεν εκμεταλλεύτηκε την συγκυρία με το προσφυγικό προς όφελος των εθνικών μας θεμάτων.
Αναφερόμενος στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό, ο κ.Κεφαλογιάννης είπε ότι «ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να εκπλήξει θετικά τους εταίρους και να τους πείσει ότι η Ελλάδα εκπληρώνει τις δεσμεύσεις τη».
Όσον αφορά το αυριανό Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ υπογράμμισε ότι θα είναι λάθος του πρωθυπουργού αν προσπαθήσει να «εγκλωβίσει τους άλλους αρχηγούς για μικροπολιτικούς λόγους, όπως έκανε με το ασφαλιστικό».
«Η στήριξη του προσφέρθηκε και το περασμένο καλοκαίρι, αλλά την πέταξε στα σκουπίδια» υπογράμμισε ο κ.Κεφαλογιάννης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης