Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ερώτηση Παπαδημούλη σε Κομισιόν για την άρνηση κρατών να συμμορφωθούν στις κοινές αποφάσεις της Ε.Ε. για το προσφυγικό

Ερώτηση Παπαδημούλη σε Κομισιόν για την άρνηση κρατών να συμμορφωθούν στις κοινές αποφάσεις της Ε.Ε. για το προσφυγικό
Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει την ανάγκη συμμόρφωσης των κρατών – μελών με τη Χάρτα του ΟΗΕ και τις ευρωπαϊκές Συνθήκες
Επείγουσα ερώτηση προς την Κομισιόν με αφορμή το προσφυγικό και την άρνηση ορισμένων κρατών – μελών να συμμορφωθούν με τις κοινές αποφάσεις της Ε.Ε. κατέθεσε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.
Ειδικότερα, ρωτά αναφορικά με τη «συστηματική και πολύμηνη άρνηση ορισμένων, ευτυχώς λίγων, κρατών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να συμβάλλουν στην εφαρμογή των αποφάσεων που έχουν ληφθεί από το Συμβούλιο, την Κομισιόν και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, για τις από κοινού ευρωπαϊκές πολιτικές αντιμετώπισης των προσφυγικών ροών».
Ο κ. Παπαδημούλης, επικαλούμενος το κεφάλαιο 1 της Συνθήκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπογραμμίζει την ανάγκη συμμόρφωσης των κρατών-μελών με τη χάρτα του ΟΗΕ, καθώς και με τις ευρωπαϊκές Συνθήκες.
Ωστόσο, όπως αναφέρει, η διαρκής παραβίαση των παραπάνω από ορισμένα κράτη-μέλη θέτει ζήτημα ενεργοποίησης του μηχανισμού επιβολής κυρώσεων, όπως ορίζεται από το άρθρο 7, παράγραφο 2 της ΣΕΕ.
Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ρωτάει την Κομισιόν αναφορικά με το «πώς σκοπεύει να αντιμετωπίσει τη συνεχή άρνηση ορισμένων κρατών - μελών να συμμορφωθούν με τις κοινές αποφάσεις της Ε.Ε.», ενώ ζητάει πληροφορίες σε σχέση με το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων, καθώς και το ποιες θα μπορούσαν να είναι αυτές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης