Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μνημόνιο Μητσοτάκη στη ΝΔ για οικονομική εξυγίανση – Στα 214 εκατομμύρια ευρώ τα χρέη της

tags :
Μνημόνιο Μητσοτάκη στη ΝΔ για οικονομική εξυγίανση  – Στα 214 εκατομμύρια ευρώ τα χρέη της
Στα 8,2 εκατομμύρια ευρώ οι ετήσιες δαπάνες της ΝΔ
Την ανάγκη ότι πρέπει να ληφθούν δύσκολες αλλά αναπόφευκτες αποφάσεις προκειμένου να εξυγιανθεί οικονομικά η ΝΔ επεσήμανε σε σημερινή συνέντευξη τύπου ο πρόεδρος της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκης.
Όπως αναφέρθηκε τα χρέη της ΝΔ ανέρχονται σήμερα στα 214 εκατομμύρια ευρώ.
Την ίδια στιγμή, οι ετήσιες δαπάνες της ΝΔ ανέχονται σε 8,2 εκατομμύρια ευρώ, όταν τα υπολογιζόμενα έσοδα για το 2016 ανέρχονται μόλις στα 4,2 εκατομμύρια ευρώ.
Στην ομιλία του ο κ.Μητσοτάκης υποστήριξε πως στόχος του για την επόμενη τριετία είναι να μειωθούν κατά 70% οι ετήσιες δαπάνες και να πέσουν στα 2,5 εκατομμύρια ευρώ.
Όπως είπε ο πρόεδρος της ΝΔ για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος το κόμμα θα μετακομίσει σε ένα νέο και πιο φθηνό κτήριο (στην οδό Πειραιώς με ενοίκιο 9.800 ευρώ το μήνα από 98.000 ευρώ που έδινε για τη Λ. Συγγρού), να γίνουν περικοπές δαπανών σε όλα τα επίπεδα, να υπάρξουν περικοπές προσωπικού (από 215 που είναι σήμερα να φτάσουν τους 85 με 100) και μισθοδοσίας καθώς και να υπάρξει υπό καθεστώς πλήρους διαφάνειας χρηματοδότηση από τον ιδιωτικό τομέα.
Προς αυτόν τον σκοπό θα λειτουργήσει – ήδη από σήμερα – μια νέα διαδικτυακή πλατφόρμα, όπου ο κάθε ενδιαφερόμενος θα μπορεί να συνεισφέρει οικονομικά στο κόμμα ενώ ανέφερε ότι η ΝΔ θα αποκτήσει τη δική της Διαύγεια καθώς κάθε τρίμηνο θα αναρτώνται δημόσια όλες οι δαπάνες της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης