Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κατρούγκαλος (υπ. Εργασίας): Η ψήφιση του ασφαλιστικού καθυστερεί λόγω ΔΝΤ – Πρέπει να κατατεθεί εντός του Μαρτίου

Κατρούγκαλος (υπ. Εργασίας): Η ψήφιση του ασφαλιστικού καθυστερεί λόγω ΔΝΤ – Πρέπει να κατατεθεί εντός του Μαρτίου
Μόλις ψηφιστεί το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό θα αρχίσει και η διαδικασία καταβολής του εφάπαξ υποστήριξε ο υπ.Εργασίας
Την θέση ότι η ψήφιση του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό καθυστερεί λόγω του ΔΝΤ και των παράλογων απαιτήσεων που προβάλλει διατύπωσε ο υπουργός Εργασίας, Γ. Κατρούγκαλος, ο οποίος υποστήριξε πως δεν μπορεί να περάσει ο Μάρτιος χωρίς να έχει κατατεθεί το νομοσχέδιο.
Σε δηλώσεις του στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» ο κ.Κατρούγκαλος υπογράμμισε ότι οι εκπρόσωποι των θεσμών έχουν στα χέρια τους το σχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό από τις 4 Ιανουαρίου.
«Υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στην ψήφιση του ασφαλιστικού.
Οφείλεται κυρίως στο ΔΝΤ και στις παράλογες απαιτήσεις που προβάλλει.
Η διαπραγμάτευση με τους Ευρωπαίους εταίρους ήταν και παραμένει σκληρή αλλά θα μπορούσε να είχε καταλήξει εδώ και καιρό αν δεν ήταν αυτή τη στάση του ΔΝΤ» υποστήριξε ο κ.Κατρούγκαλος, αναφέροντας πως οι Ευρωπαίοι συμμερίζονται τη βούληση της κυβέρνησης να ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατόν η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος.
Σε ερώτηση αν θα υπάρξει πολιτικό πρόβλημα σε περίπτωση που η κυβέρνηση υποχωρήσει και δεχτεί την περικοπή των κύριων συντάξεων ο κ. Κατρούγκαλος επανέλαβε ότι το ζήτημα αυτό αποτελεί κόκκινη γραμμή για την κυβέρνηση ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται να δεχτεί απαιτήσεις που δεν απορρέουν από τη συμφωνία του Ιουλίου.
«Εμείς θα μείνουμε σταθεροί σε αυτό το θέμα, η νέα μείωση των συντάξεων δεν αφορά μόνο τους συνταξιούχους, θα έχει ένα σημαντικό υφεσιακό αποτέλεσμα στο σύνολο της οικονομικής ζωής» είπε ο υπουργός Εργασίας, τονίζοντας ότι με το που θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό, θα αρχίσει και η διαδικασία καταβολής του εφάπαξ.
Ο κ.Κατρούγκαλος απέδωσε την καθυστέρηση της καταβολής τού εφάπαξ (εκκρεμεί από το 2013) στον μαθηματικό τύπο που είχαν ορίσει οι προηγούμενες κυβερνήσεις, χαρακτηρίζοντάς τον λανθασμένο και πρακτικά ανεφάρμοστο.
«Για να αλλάξει ο μαθηματικός τύπος πρέπει να ψηφιστεί το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.
Όσο δεν ψηφίζεται το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, έχουμε καθυστέρηση» υπογράμμισε ο κ.Κατρούγκαλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης