Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μουζάλας: Σχεδιάζουμε την πολιτική μας για το προσφυγικό σαν να είναι κλειστά τα σύνορα

Μουζάλας: Σχεδιάζουμε την πολιτική μας για το προσφυγικό σαν να είναι κλειστά τα σύνορα
Καθήκον της κυβέρνησης να «τακτοποιήσει» αυτούς τους ανθρώπους και να μην γυρνούν στους δρόμους είπε ο κ.Μουζάλας
Την θέση ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει την πολιτική της για το προσφυγικό σαν να είναι κλειστά τα σύνορα της χώρας διατύπωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γ. Μουζάλας.
Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 ο κ.Μουζάλας υποστήριξε ότι από την στιγμή που τα σύνορα είναι ουσιαστικά κλειστά, οι πρόσφυγες και οι μετανάστες θα «παγιδευτούν» και θα «εγκλωβιστούν» στην Ελλάδα.
Όπως είπε, καθήκον της κυβέρνησης είναι να «τακτοποιήσει» αυτούς τους ανθρώπους, να πάψουν να γυρνάνε στους δρόμους, στο  λιμάνι και στην Ειδομένη και να φτιάξει χώρους προσωρινής εγκατάστασης στους οποίους και θα μείνουν για όσο χρόνο χρειαστεί.
Αναφερόμενος στην παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, ο κ.Μουζάλας υποστήριξε ότι θα υπάρξουν δυσκολίες, ωστόσο εκτίμησε ότι θα μειωθεί η προσφυγική ροή στην Ελλάδα.
«Δεν γνωρίζω ποιος είναι ο διαχειρίσιμος αριθμός προσφύγων και μεταναστών στην χώρα μας το επόμενο διάστημα.
Νομίζω όμως ότι θα είναι πολύ λιγότεροι από τις 150.000 που ανέφερε στον ΣΚΑΪ ο Νίκος Κοτζιάς» είπε ο κ.Μουζάλας, τονίζοντας πάντως ότι το πρόβλημα είναι διαχειρίσιμο, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν συνδέεται η αξιολόγηση με το προσφυγικό.
Παράλληλα ο κ.Μουζάλας εξήρε τη στάση της Merkel με την πολιτική της στο προσφυγικό, τονίζοντας ότι ρισκάρει την παντοδύναμη καριέρα της και ότι έχει σώσει την αξιοπρέπεια της Ευρώπης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης