Πολιτική

Φίλης (υπ. Παιδείας): Η αντιμετώπιση του προσφυγικού είναι για την κυβέρνηση ένας «πανεθνικός στόχος»

Φίλης (υπ. Παιδείας): Η αντιμετώπιση του προσφυγικού είναι για την κυβέρνηση ένας «πανεθνικός στόχος»
Στις 21 Μαρτίου, στα σχολεία θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικές δράσεις για το προσφυγικό ζήτημα και την αλληλέγγυα συμπεριφορά των πολιτών
«Η αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος είναι για την κυβέρνηση και την ελληνική κοινωνία, ένας “πανεθνικός” στόχος», τόνισε ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, σε συνέντευξη Τύπου, προαναγγέλλοντας την εκπόνηση σχεδίου δράσης για την αντιμετώπιση του προσφυγικού.
«Δεν είμαστε ασυγκίνητοι ως κοινωνία απέναντι στο προσφυγικό.
Πήραμε την πρωτοβουλία να ενθαρρύνουμε την εκπαιδευτική κοινότητα να στηρίξει τους συνανθρώπους μας που βρέθηκαν στην επώδυνη αυτή θέση», είπε ο κ. Φίλης.
Ο κ. Φίλης ανέφερε ότι στην προσπάθεια αυτή, οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να πρωτοστατήσουν, ώστε το σχολείο να γίνει μια ανοικτή αγκαλιά για όλα τα παιδιά, χωρίς διακρίσεις.
«Οι Έλληνες εκπαιδευτικοί έχουν διαχειριστεί με ανθρωπιά, διδακτική επάρκεια και επιτυχία τα προβλήματα των νέων μεταναστών κατά τα προηγούμενα χρόνια.
Υπήρξαν η βασική δύναμη αντιρατσιστικής διαπαιδαγώγησης και απόκρουσης κηρυγμάτων μισαλλοδοξίας και ξενοφοβίας», σημείωσε ο υπουργός Παιδείας, κ. Φίλης.
Ειδικότερα, σε αρχική φάση, στις 21 Μαρτίου, παγκόσμια ημέρα κατά του ρατσισμού, στα σχολεία της χώρας θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικές δράσεις για το προσφυγικό ζήτημα και την αλληλέγγυα συμπεριφορά των πολιτών.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης