Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κεφαλογιάννης (ΝΔ): Η κυβέρνηση δεν έχει εκπονήσει κανένα ρεαλιστικό σχέδιο για την προσφυγική κρίση

Κεφαλογιάννης (ΝΔ): Η κυβέρνηση δεν έχει εκπονήσει κανένα ρεαλιστικό σχέδιο για την προσφυγική κρίση
«O κ. Κοτζιάς είναι καιρός να συνειδητοποιήσει ότι δεν βρίσκεται στο υπουργείο Εξωτερικών για να κάνει ακαδημαϊκό σχολιασμό», σύμφωνα με τον βουλευτή της ΝΔ
Σε μία αιχμηρή δήλωση για τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, προχώρησε σήμερα, Τετάρτη, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας (ΝΔ), κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης, στον απόηχο της χθεσινής τηλεοπτικής συνέντευξης του πρώτου.
Ειδικότερα, ο κ. Κεφαλογιάννης τόνισε πως «ο κ. Κοτζιάς, στη χθεσινή τηλεοπτική συνέντευξη, εμφανίστηκε δυστυχώς ως σχολιαστής της εξωτερικής πολιτικής της χώρας μας και όχι ως Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας.
Στο πλαίσιο αυτό, επανέλαβε την ιδεοληπτική εμμονή να μη διαχωρίζει τους πρόσφυγες από τους μετανάστες.
Προανήγγειλε ταυτόχρονα εγκλωβισμό 150.000 προσφύγων και μεταναστών, χωρίς να καταθέτει καμία πρόταση για το πως ο μεγάλος αυτός αριθμός μπορεί να καταστεί διαχειρίσιμος».
Όλα αυτά, συνέχισε ο βουλευτής της ΝΔ, επιβεβαιώνουν ότι η κυβέρνηση δεν έχει εκπονήσει κανένα ρεαλιστικό σχέδιο και, γι’ αυτό, προκαλούν έντονη ανησυχία.
Στη συνέχεια πρόσθεσε πως ο κ. Κοτζιάς παραδέχεται την έλλειψη συνεννόησης των Υπουργείων Εξωτερικών και Άμυνας και τη διάσταση απόψεων σε βασικά ζητήματα, όπως αυτό της εμπλοκής του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, ενώ «αφήνει ανοικτό, για ακόμη μια φορά, το ενδεχόμενο για μονομερείς ενέργειες, όπως αυτή της άσκησης veto, χωρίς να προσδιορίζει το περιεχόμενό του».
Την εκτίμηση ότι οι μονομερείς ενέργειες, που υπηρετούν μόνο επικοινωνιακές σκοπιμότητες, χωρίς πραγματική ουσία, απομακρύνουν την προοπτική μιας ενιαίας ευρωπαϊκής απάντησης στο μεταναστευτικό ζήτημα, περιθωριοποιούν την Ελλάδα και στρέφονται τελικά κατά των εθνικών μας συμφερόντων, υποστήριξε, ακόμα, ο κ. Κεφαλογιάννης.
«O κ. Κοτζιάς είναι καιρός να συνειδητοποιήσει ότι δεν βρίσκεται στο Υπουργείο Εξωτερικών για να κάνει ακαδημαϊκό σχολιασμό, αλλά για να προλαμβάνει δυσμενείς εξελίξεις, που επηρεάζουν τον ελληνικό λαό», κατέληξε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης