Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αβραμόπουλος: H Ελλάδα επιστρέφει στην Τουρκία 308 παράτυπους μετανάστες που δεν έχουν δικαίωμα παραμονής στην ΕΕ

Αβραμόπουλος: H Ελλάδα επιστρέφει στην Τουρκία 308 παράτυπους μετανάστες που δεν έχουν δικαίωμα παραμονής στην ΕΕ
Η μεταφορά των επαναπατριζόμενων από την Ελλάδα στην Τουρκία δείχνει ότι οι προσπάθειές μας αρχίζουν να αποδίδουν καρπούς, λέει ο κ. Αβραμόπουλος
«Αν θέλουμε να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις της προσφυγικής κρίσης με επιτυχία θα πρέπει να επιστρέψουμε σε μια ομαλή διαχείριση των μεταναστευτικών ροών: πρέπει να διασφαλίσουμε ότι όσοι που έχουν ανάγκη προστασίας θα την έχουν, αλλά να γίνει σαφές ότι όσοι δεν έχουν το δικαίωμα παραμονής στην ΕΕ θα επιστρέφουν γρήγορα», τόνισε ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος, επιβεβαιώνοντας ότι η Ελλάδα θα επιστρέψει 308 παράτυπους μετανάστες στην Τουρκία.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση επιταχύνει τις προσπάθειές της για να διασφαλίσει ότι εκείνοι που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για διεθνή προστασία στην Ευρώπη θα επιστρέφουν γρήγορα στις χώρες προέλευσης ή διέλευσης τους, είπε ο κ. Αβραμόπουλος.
«Σύμφωνα με το σχέδιο κοινής δράσης ΕΕ -Τουρκίας που συμφωνήθηκε ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες επιστροφής και επανεισδοχής με την Τουρκία, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ενισχύσει την υποστήριξή της μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ και της Τουρκίας.
Η μεταφορά των επαναπατριζόμενων από την Ελλάδα στην Τουρκία δείχνει ότι οι προσπάθειές μας αρχίζουν να αποδίδουν καρπούς», σημείωσε ο Επίτροπος Μετανάστευσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης