Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βίτσας: Η Τουρκία δημιουργεί προσκόμματα στην επιχείρηση του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο για το προσφυγικό

Βίτσας: Η Τουρκία δημιουργεί προσκόμματα στην επιχείρηση του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο για το προσφυγικό
Περιμένουμε από το ΝΑΤΟ να διαμορφώσει ένα επιχειρησιακό σχέδιο τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας
Την θέση ότι η Τουρκία δημιουργεί προσκόμματα στην επιχείρηση του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης διατύπωσε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Δ. Βίτσας, τονίζοντας ότι γίνονται προσπάθειες έτσι ώστε αυτά τα ζητήματα να επιλυθούν.
Σε δηλώσεις του στο Mega ο κ.Βίτσας είπε ότι η Ελλάδα περιμένει η αποστολή του NATO να διαμορφώσει ένα επιχειρησιακό σχέδιο που θα αρχίσει να λειτουργεί, προσθέτοντας ότι επιτελείς της Συμμαχίας βρίσκονται στην Τουρκία και συζητούν με την τούρκικη πλευρά.
Όπως είπε ο κ.Βίτσας, αυτή τη στιγμή τα πλοία του ΝΑΤΟ βρίσκονται μεταξύ των ελληνικών νησιών και των τούρκικων παραλίων και κάνουν παρατήρηση, καταγραφή και ενημέρωση.
Επιπλέον, ο υπουργός επιβεβαίωσε το θέμα που προέκυψε με την πτήση της υπουργού Άμυνας της Γερμανίας (η Τουρκία δεν επέτρεψε την προσγείωση της στη Μυτιλήνη), κάνοντας λόγο για «επιμέρους ζήτημα» και αναφέροντας ότι οι Τούρκοι ζήτησαν το σχέδιο πτήσης της αλλά και να μετακινηθεί η γερμανική φρεγάτα στα τουρκικά χωρικά ύδατα για να έχουν το σχέδιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης