Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αμανατίδης (ΥΠΕΞ): Η λήψη μονομερών μέτρων και το κλείσιμο συνόρων δεν αποτελούν λύση στο προσφυγικό

Αμανατίδης (ΥΠΕΞ): Η λήψη μονομερών μέτρων και το κλείσιμο συνόρων δεν αποτελούν λύση στο προσφυγικό
Την υποψηφιότητα της Ελλάδας για συμμετοχή στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ για την περίοδο 2019-2021 ανακοίνωσε ο κ. Αμανατίδης
«Ανησυχητικές οι προσφυγικές ροές αλλά και η λήψη μονομερών μέτρων για κλείσιμο των συνόρων αφενός δεν δύνανται να αποτελέσουν βιώσιμη λύση στο προσφυγικό/μεταναστευτικό ζήτημα και αφετέρου μπορούν να οδηγήσουν σε μείζονα ανθρωπιστική κρίση», δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης.
Παράλληλα ο κ. Αμανατίδης ανακοίνωσε την υποψηφιότητα της Ελλάδας για συμμετοχή στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ για την περίοδο 2019-2021, ανακοίνωσε, με στόχο την ενεργό συμβολή και την περαιτέρω προαγωγή του έργου του.
Μιλώντας στην 31η Σύνοδο του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, που πραγματοποιήθηκε στη Γενεύη, ο υφυπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε πως αν η Ελλάδα εκλεγεί -για πρώτη φορά-, θα συνεχίσει να εργάζεται με πνεύμα συνεργασίας και εποικοδομητικού διαλόγου με όλα τα σχετικά όργανα του ΟΗΕ και τα κράτη-μέλη, πεπεισμένη για την προστιθέμενη αξία μίας προσέγγισης βασισμένης στη συναίνεση.
Τόνισε δε ότι η χώρα στηρίζει την πολιτική της για τα ανθρώπινα δικαιώματα στη φιλοσοφία της συνέργειας και της συνεργασίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης