Τελευταία Νέα
Πολιτική

Reuters: Άμεσα η έκτακτη χρηματοδότηση από την Κομισιόν για ανθρωπιστικές κρίσεις λόγω προσφυγικού

tags :
Reuters: Άμεσα η έκτακτη χρηματοδότηση από την Κομισιόν για ανθρωπιστικές κρίσεις λόγω προσφυγικού
Έντονη η ανησυχία για την μεθόριο ΠΓΔΜ - Ελλάδας και το ενδεχόμενο έξαρσης βίας σημειώνει ο Μ. Σχοινάς
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προχωρά άμεσα στην προώθηση σχεδίου παροχής έκτακτης οικονομικής βοήθειας για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης λόγω προσφυγικών ροών, την Τετάρτη 2 Μαρτίου.
Όπως αναφέρει το Reuters το σχέδιο θα είναι παρόμοιο με αυτά που υπό άλλες συνθήκες στο παρελθόν η Κομισιόν είχε εφαρμόσει σε περιοχές εκτός ΕΕ.
Ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, δήλωσε στην τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων, ότι το σχέδιο είναι απαραίτητο για «ν' αποφευχθεί μια ανθρωπιστική κρίση ως αποτέλεσμα του πρωτοφανούς αριθμού των ανθρώπων που φθάνουν στην ΕΕ».
Ο κ. Σχοινάς υποστήριξε ότι η Κομισιόν ανησυχεί πάρα πολύ για το ενδεχόμενο να ξεσπάσει βία στα σύνορα Ελλάδας - ΠΓΔΜ όπου έχουν εγκλωβιστεί χιλιάδες πρόσφυγες.
Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της Κομισιόν Jean-Claude Juncker συνομίλησε τηλεφωνικώς τη Δευτέρα με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στον οποίο εξέφρασε τη συμπαράστασή του και την αποφασιστικότητά του να στηριχθεί η Ελλάδα αυτές τις δύσκολες στιγμές.
Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Donald Tusk πραγματοποιεί νέα περιοδεία, αυτή τη φορά, σε Αυστρία, Σλοβενία, Κροατία, ΠΓΔΜ, και θα επισκεφτεί και Ελλάδα - Τουρκία ενόψει και της Συνόδου ΕΕ - Τουρκίας τη Δευτέρα 7 Μαρτίου για την εφαρμογή της συμφωνίας για περιορισμό των προσφυγικών ροών από την Άγκυρα έναντι αδρών χρηματικών αλλά και διπλωματικών ανταλλαγμάτων.
Το Reuters υποστηρίζει ότι παρά τις εντεινόμενες προσπάθειες της Γερμανίας αλλά και των Βρυξελλών να «δουλέψει» ένα συντονισμένο σχέδιο αντιμετώπισης, ολοένα περισσότερα κράτη της ΕΕ προχωρούν σταδιακά σε μονομερείς κινήσεις, ενισχύοντας τους ελέγχους στα σύνορα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης