Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ρόλο συμβούλου στο Εργατικό Κόμμα της Βρετανίας αναλαμβάνει ο Βαρουφάκης

Ρόλο συμβούλου στο Εργατικό Κόμμα της Βρετανίας αναλαμβάνει ο Βαρουφάκης
Ο ηγέτης των Εργατικών Jeremy Corbyn, αποκάλυψε σε τοπική εφημερίδα του Λονδίνου, ότι ο Βαρουφάκης συναντήθηκε με τον σκιώδη υπουργό Οικονομικών John McDonelle
Ρόλο συμβούλου του βρετανικού Εργατικού Κόμματος αναλαμβάνει ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης.
Όπως μεταδίδει το CNBC, ο ηγέτης των Εργατικών Jeremy Corbyn, αποκάλυψε σε τοπική εφημερίδα του Λονδίνου, ότι ο Βαρουφάκης συναντήθηκε με τον σκιώδη υπουργό Οικονομικών John McDonelle και συμφώνησαν να συμβουλεύει το Εργατικό Κόμμα «ως ένα βαθμό».
Όπως τόνισε ο Corbyn μιλώνταςς στην εφημερίδα Islington Tribune, τον ενδιαφέρει η περίπτωση του Γ. Βαρουφάκη, λόγω της εμπειρίας του στην Ευρώπη.
«Ο Βαρουφάκης είναι μια ενδιαφέρουσα περίπτωση, καθώς διαπραγματεύτηκε με την ΕΚΤ, την Κομισιόν και το ΔΝΤ.
Νομίζω ότι η συμπεριφορά προς την Ελλάδα ήταν απαράδεκτη», τονίζει ο ηγέτης των Εργατικών.
Σύμφωνα με τον Corbyn, παρά το γεγονός ότι η Βρετανία δεν είναι μέλος της Ευρωζώνης, το κόμμα του μπορεί να αντλήσει έμπνευση από την αντίθεση του Βαρουφάκη στις περικοπές δαπανών.
Τα διεθνή μέσα ενημέρωσης χαρακτηρίζουν αμφιλεγόμενη προσωπικότητα τον πρώην υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας, ενώ υπενθυμίζουν και τη συνάντηση του Corbyn με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στην οποία οι δύο πολιτικοί αρχηγοί μοιράστηκαν τις απόψεις τους κατά της λιτότητας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης