Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τη σύσταση Ομάδας Διαχείρισης Προσφυγικής Κρίσης εξετάζει το Μαξίμου με τα συναρμόδια υπουργεία

Τη σύσταση Ομάδας Διαχείρισης Προσφυγικής Κρίσης εξετάζει το Μαξίμου με τα συναρμόδια υπουργεία
Η ομάδα αν συσταθεί θα έχει και την ευθύνη για την εύρυθμη λειτουργία όλων των κέντρων φιλοξενίας

Τη σύσταση Ομάδας Διαχείρισης και Αντιμετώπισης Προσφυγικής κρίσης  με την ταυτόχρονη δημιουργία Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων και Συντονισμού για το Μεταναστευτικό, εξετάζει το Μέγαρο Μαξίμου σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία  Εθνικής Άμυνας, Προστασίας του Πολίτη, Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ναυτιλίας-Νησιωτικής Πολιτικής.  
Η απόφαση για τη σύσταση της ειδικής ομάδας διαχείρισης έχει εξεταστεί συμφώνα με πληροφορίες σε αλλεπάλληλες συσκέψεις υπό τον πρωθυπουργό ενώ οι εισηγήσεις που έχει δεχθεί είναι να αποτελείται αμιγώς από ιδιαίτερα έμπειρα και ικανή στελέχη και από τα τρία σώματα των Ενόπλων Δυνάμεων, την Ελληνική Αστυνομία και το Λιμενικό σώμα, ενώ δεν αποκλείεται και η συμμετοχή εξειδικευμένου προσωπικού προερχόμενου από την ευρωπαϊκή δύναμη της Frontex.
Στόχος της ομάδας είναι να επιλύονται προβλήματα συντονισμού και υλοποίησης δράσεων η και επιχειρήσεων σε 24-βάση, καθώς έχουν διαπιστωθεί πολλές «εμπλοκές» και καθυστερήσεις που οφείλονται σε κακό συντονισμό λόγο των πολλών εμπλεκόμενων φορέων και υπουργείων.  
 Όσο για το Κέντρο Επιχειρήσεων θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο όλα τις παραμέτρους της προσφυγικής κρίσης από τις διαδικασίες διάσωσης και περισυλλογής προσφύγων από τη θάλασσα μέχρι την ταυτοποίησή τους, τη διανομή και τον καταμερισμό τους σε χώρους μετεγκατάστασης μέχρι και την έξοδό τους από τη χώρα.
Η ομάδα αν συσταθεί θα έχει και την ευθύνη για την εύρυθμη λειτουργία όλων των κέντρων φιλοξενίας ώστε να αποφεύγονται εντάσεις και επεισόδια.

Δ.Α.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης