Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοχάρης (Ποτάμι): Η πρώτη αξιολόγηση είναι σχεδόν βέβαιο πως δεν θα κλείσει - Μοιραία θα οδηγηθούμε σε εκλογές

Θεοχάρης (Ποτάμι): Η πρώτη αξιολόγηση είναι σχεδόν βέβαιο πως δεν θα κλείσει - Μοιραία θα οδηγηθούμε σε εκλογές
"Σήμερα δυστυχώς δεν υπάρχει ένα Ποτάμι" , ανέφερε ο Χ. Θεοχάρης, Βουλευτής Β΄ Αθηνών και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του κόμματος
«Η πρώτη αξιολόγηση είναι σχεδόν βέβαιο πως δεν θα κλείσει», ανέφερε στο συνέδριο του Ποταμιού, ο Χάρης Θεοχάρης, Βουλευτής Β΄ Αθηνών και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του κόμματος.
Όπως είπε, «η κυβέρνηση δεν θα έχει χρήματα και για το ΔΝΤ και για μισθούς και συντάξεις.
Μοιραία θα οδηγηθούμε σε εκλογές πολύ σύντομα.
Η διαφθορά βασιλεύει.
Το ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος.
Στις επόμενες εκλογές θα διακυβευτεί η σωτηρία της χώρας».
Πρώτος εθνικός στόχος, όπως είπε, είναι να φύγουν οι καταστροφείς τώρα.
Σύμφωνα με τον κ. Θεοχάρη, οι υπάρχουσες πολιτικές δυνάμεις δεν επαρκούν για το μέγεθος του προβλήματος, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ είναι  η χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης και το ΠΑΣΟΚ είναι ανύπαρκτο στην κοινωνία και δεν πρόκειται να πείσει κανέναν, αλλά «προσδοκά φρεσκάδα από το Ποτάμι για να το εγκλωβίσει σε ένα θανάσιμο ταγκό».
Στη ΝΔ, σύμφωνα με τον ίδιο, «η εκλογή του νέου αρχηγού δίνει ελπίδα σε πολλούς.
Όμως, μέχρι να κυβερνήσει δεν θα ξέρουμε ποιος έχει το πάνω χέρι.
Ο δύτης ή τα βαρίδια».
Δεύτερος εθνικός στόχος, σύμφωνα με τον κ. Θεοχάρη, «να μην δώσουμε χώρο στο λαϊκισμό».
Όπως ανέφερε «έχει φθάσει η ώρα της αλήθειας και για το Κίνημά μας».
Μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι «Το Ποτάμι γεννήθηκε από το κάλεσμα και την κραυγή αγωνίας του Σταύρου Θεοδωράκη», όμως έγιναν και λάθη.
«Κάναμε όμως και λάθη.
Και αυτά τα λάθη πληρώνουμε σήμερα.
Τιμούμε όλοι - και εγώ προσωπικά θα το κάνω πάντα - τον Σταύρο Θεοδωράκη για το κάλεσμα αυτό και την γενναιότητά του να ιδρύσει το Ποτάμι.
Σήμερα δυστυχώς δεν υπάρχει ένα Ποτάμι.
Υπάρχουν τρία Ποτάμια».
Όπως εξήγησε, υπάρχει το μεγάλο Ποτάμι των ανθρώπων που μας άφησαν απογοητευμένοι, υπάρχει ένα δεύτερο, μεσαίο, Ποτάμι των Εθελοντών και ένα τρίτο μικρό Ποτάμι της Σεβαστουπόλεως.
Και συνέχισε τονίζοντας ότι υπάρχει σχέδιο και για το Ποτάμι και για την Χώρα.
Μάλιστα, όπως είπε, το σχέδιο για την χώρα έχει δύο στόχους που είναι να φτιάξουμε από την αρχή τη χώρα μας με βάση ένα κράτος που θα έχει κανόνες και λειτουργίες, αλλά και ένα νέο παραγωγικό μοντέλο που θα κρατήσει το ανθρώπινο δυναμικό στη χώρα δίνοντάς του συνθήκες πρωτοβουλίας και αυτενέργειας για να αναπτύξει τις δεξιότητες που έχει.
Κάνοντας αναφορά στο σχέδιο για το Ποτάμι, υπογράμμισε ότι Το Ποτάμι έπρεπε από τον Σεπτέμβριο να επανιδρυθεί και να πάρει γενναίες αποφάσεις, να οργώσει τη χώρα για να επανασυνδεθεί με την κοινωνία.
Δίνοντας  μια απάντηση σε όσους τον έχουν ήδη μετακινήσει σε άλλο κόμμα, ο κ. Θεοχάρης είπε «δεν με ενδιαφέρουν οι ρόλοι.
Η ιστορία της χώρας δεν είναι η ιστορία των κομμάτων και των προσωπικών φιλοδοξιών.
Δεν ψάχνω την αναπαραγωγή της Βουλευτικής μου ιδιότητας αλλά περιμένω να δω από το συνέδριο αν είμαστε χρήσιμοι στην κοινωνία.
Προτιμώ να βγω έξω στους πολίτες και να ξαναφτιάξω το Ποτάμι σταγόνα σταγόνα, βότσαλο βότσαλο, ψήφο ψήφο, παρά να εξασφαλίσω μια θεσούλα για την πολιτική μου επιβίωση».
Αναφέροντας ότι άκουσε πρόσφατα τον Σταύρο να λέει πως αν πεθάνει το Κίνημα που δημιούργησε θα πεθάνει και αυτός από την πολιτική, ο κ. Θεοχάρης τόνισε «θέλω να του πω με αγάπη, πως ακόμη και αν πεθάνει και αυτός και το Κίνημα και εγώ και πολλοί άλλοι που ήρθαμε στην πολιτική, το Ποτάμι θα ζήσει.
Γιατί το ποτάμι ανήκει στην κοινωνία και στις ανάγκες της.
Και θα επιβιώσει είτε μέσα από το συνέδριο εδώ, είτε έξω στην κοινωνία.
Είμαι σίγουρος πως θα ενωθούν όσοι ξέρουν τι χρειάζεται σήμερα η κοινωνία και η χώρα και ξέρουν πως θα το πετύχουν».
Και κατέληξε λέγοντας πως «κάθε αφετηρία, κάθε τομή στην ιστορία πετυχαίνει μόνο όταν έχει ταυτότητα, φυσιογνωμία, και όραμα που ξεπηδάει μέσα από τις ανάγκες των καιρών.
Αυτή σήμερα είναι η πραγματική πρόκληση για όλους μας.
Επανεκκίνηση για τη χώρα-Επανίδρυση για το Κίνημα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης