Τελευταία Νέα
Πολιτική

Faymann (Αυστρία): Τα hotspots δεν είναι πρακτορεία ταξιδιών – Δεν μπορεί όλοι οι πρόσφυγες να φτάνουν στην Αυστρία

tags :
Faymann (Αυστρία): Τα hotspots δεν είναι πρακτορεία ταξιδιών – Δεν μπορεί όλοι οι πρόσφυγες να φτάνουν στην Αυστρία
Το 2015 η Ελλάδα δέχθηκε 11.000 αιτούντες άσυλο και η Αυστρία 90.000 υποστήριξε ο καγκελάριος της Αυστρίας
Την θέση ότι τα hotspots στα ελληνικά νησιά δεν είναι πρακτορεία ταξιδιών και ότι δεν είναι δυνατό όλοι οι πρόσφυγες να φτάνουν στην Αυστρία διατύπωσε ο καγκελάριος της Αυστρίας, W.Faymann.
Σε δηλώσεις του ο Faymann υποστήριξε ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν πρέπει να επαναπαύονται ότι όλοι οι πρόσφυγες μπορούν να στέλνονται στην Αυστρία.
Όπως είπε, η Ελλάδα δεν μπορεί να ζητά από την Αυστρία να δεχθεί 200.000 ανθρώπους τη στιγμή που η Ελλάδα την περασμένη χρονιά δέχθηκε 11.000 αιτούντες άσυλο και η Αυστρία 90.000
«Στα hotspots δεν αρκεί να λαμβάνονται αποτυπώματα από τους πρόσφυγες και κατόπιν αυτοί να μεταφέρονται από τα νησιά στη στεριά από όπου συνεχίζουν το ταξίδι για την Αυστρία.
Τα hotspots δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως πρακτορεία ταξιδιών, αλλά από αυτά θα πρέπει οι πρόσφυγες είτε να στέλνονται πίσω στην πατρίδα τους είτε να κατανέμονται στην Ευρώπη» υπογράμμισε ο Faymann, τονίζοντας ότι στην Αυστρία ασκείται έντονη κριτική από την Ελλάδα και τη Γερμανία, επειδή θα τους ήταν πιο άνετο εάν αναλάμβανε όλους τους πρόσφυγες η Αυστρία, η οποία – όπως λέει - έχει στο πλευρό της μια σαφή πλειονότητα των χωρών-μελών της ΕΕ όταν η Βιέννη αναφέρει πως, λόγω έλλειψης μίας λύσης από την ΕΕ, πρέπει να αναλάβει δράση η ίδια.
«Από άλλη πλευρά, όταν η Αυστρία λέει πως υποστηρίζει την κατανομή των προσφύγων στις χώρες της ΕΕ, χάνει τους εταίρους της, κάτι που, για παράδειγμα, συμβαίνει με τις χώρες της Βαλτικής, οι οποίες στο μεν πρώτο ζήτημα είναι υπέρ της Αυστρίας, στο δεύτερο όμως, είναι εναντίον της» τόνισε ο Faymann, υποστηρίζοντας πως η Αυστρία πρέπει να αναλάβει η ίδια δράση επειδή η ευρωπαϊκή λύση, την οποία ο ίδιος πάντα προτιμούσε, δεν έρχεται έγκαιρα.
«Η Αυστρία είναι στη Διαδρομή των Βαλκανίων η πρώτη χώρα όπου οι πρόσφυγες όχι μόνον διέρχονται αλλά θέλουν και να παραμείνουν» είπε ο Faymann.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης