Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αβραμόπουλος (Κομισιόν): Δοκιμάζονται οι αξίες και η ενότητα της Ευρώπης – Οι ροές θα συνεχιστούν

Αβραμόπουλος (Κομισιόν): Δοκιμάζονται οι αξίες και η ενότητα της Ευρώπης – Οι ροές θα συνεχιστούν
Λύση είναι η οργανωμένη και κοινή προστασία των εξωτερικών μας συνόρων τόνισε ο Ευρωπαίος Επίτροπος
Την θέση ότι η συνοχή, οι αξίες και η ενότητα της Ευρώπης δοκιμάζονται λόγω της προσφυγικής διατύπωσε ο Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων, Μετανάστευσης και Ιθαγένειας, Δ. Αβραμόπουλος κατά την ομιλία του στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ στους Δελφούς.
«Δεν μπορεί τη στιγμή που ένας ευρωπαϊκός λαός αγωνίζεται για να στήσει δομές καταγραφής και φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων, κάποιοι άλλοι να υψώνουν φράκτες» είπε ο κ.Αβραμόπουλος, τονίζοντας πως λύση είναι η οργανωμένη και κοινή προστασία των εξωτερικών μας συνόρων, η συντονισμένη μετεγκατάσταση των 160.000 προσφύγων που έχουν συμφωνηθεί να μοιραστούν σε χώρες της Ένωσης, η εμβάθυνση της συνεργασίας σε θέματα ασφάλειας και άμυνας και η εφαρμογή αποτελεσματικών πολιτικών ενσωμάτωσης, που θα χτυπήσουν στην ρίζα τους την ριζοζοσπαστικοποίηση και το μίσος.
«Την ώρα που η Ευρώπη ήταν έτοιμη να αντιμετωπίσει το ζήτημα του προσφυγικού, οι πρώτες αντιδράσεις από λαϊκιστικές, εθνικιστικές και ξενοφοβικές κινήσεις, άρχισαν τα πρώτα φαινόμενα αμφισβήτησης των θεμελιωδών αρχών της αλληλεγγύης και της υπευθυνότητας, αρχές που δεν είναι μόνο ηθικές αλλά και νομικές» είπε ο Επίτροπος, ο οποίος μίλησε για μονομερείς κινήσεις και αντιδράσεις με κατασκευή φρακτών και τοίχων, με απειλή για κλείσιμο συνόρων και με τάσεις εθνικής απομόνωσης, κάνοντας λόγο για «απόνερα του λαϊκισμού που άρχισαν να φτάνουν και στις παρυφές πολιτικών δυνάμεων που ήσαν πάντα στην υπηρεσία των αρχών και των αξιών της Δημοκρατίας και του Ανθρωπισμού».
«Δεν είναι αυτή η Ευρώπη που οραματίστηκαν οι ιδρυτές της και δεν είναι η Ευρώπη που η δικιά μας γενιά θα κληροδοτήσει στις επόμενες.
Δοκιμάζεται η συνοχή, η αλληλεγγύη, οι αξίες και οι Αρχές της.
Δοκιμάζεται η ενότητά της» είπε ο κ.Αβραμόπουλος τονίζοντας ότι «οφείλουμε να κρατήσουμε το ευρωπαϊκό όραμα ζωντανό και αυτό σίγουρα δεν μπορεί να υπάρξει πίσω από συρματοπλέγματα, φράχτες και σύνορα».
«Γιατί αυτά, μόνον αφελείς θα πίστευαν ότι μπορούν να εμποδίσουν απελπισμένους ανθρώπους, που ζητούν και δικαιούνται διεθνή προστασία και που θέλουν να ξεφύγουν από τον πόλεμο, τις διώξεις και την τρομοκρατία από το να την επιδιώξουν με κάθε θυσία και κάθε τρόπο.
Πρέπει να γίνει αντιληπτό πως το κοινό μας μέλλον βρίσκεται στην ενσωμάτωση του διαφορετικού και στην κοινή αποτελεσματική δράση σε ό,τι αφορά και στις γεωπολιτικές εξελίξεις της γειτονιάς μας» υποστήριξε ο κ.Αβραμόπουλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης