Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στην Αθήνα ο Pittella (Ευρωσοσιαλιστές) για το προσφυγικό – Στήριξη στην κυβέρνηση

tags :
Στην Αθήνα ο Pittella (Ευρωσοσιαλιστές) για το προσφυγικό – Στήριξη στην κυβέρνηση
Συναντήσεις με Τσίπρα, Γεννηματά, Θεοδωράκη
Επίσκεψη στην Αθήνα πραγματοποιεί σήμερα ο πρόεδρος της ευρωομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών Gianni Pittella προκειμένου να παράσχει στήριξη στην ελληνική κυβέρνηση στο θέμα του προσφυγικού.
Ο Pittella θα συμμετάσχει το Σάββατο σε ντιμπέιτ που οργανώνουν οι νέοι του Ποταμιού στο πλαίσιο του συνεδρίου του κόμματος μαζί με τον φιλελεύθερο G.Verhofstadt με βασικά θέματα την προσφυγική κρίση και την ανεργία.
Κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα θα γίνει δεκτός από τον πρωθυπουργό και θα έχει συναντήσεις με τους αρχηγούς των κομμάτων που εντάσσονται στην ευρωομάδα των Σοσιαλιστών Φ.Γεννηματά και Στ.Θεοδωράκη.
Συγκεκριμένα, ο κ.Pittella θα συναντηθεί στις 17:00 το απόγευμα με τον Αλέξη Τσίπρα, στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσουν δηλώσεις στον Τύπο.
Στις 19:00 το απόγευμα ο κ.Pittella θα συναντηθεί με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά.
Η επίσκεψή του γίνεται εν μέσω των αντιδράσεων που έχουν προκληθεί στην Αθήνα από τη στάση της Αυστρίας και άλλων βαλκανικών χωρών να προχωρήσουν σε μονομερείς ενέργειες για το προσφυγικό παρά τα συμφωνηθέντα στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ την 18η Φεβρουαρίου.
Ο Pittella αναμένεται να υπογραμμίσει ότι το προσφυγικό πρόβλημα πρέπει να επιλυθεί με πνεύμα ενότητας και αλληλεγγύης, με ανοικτά τα σύνορα και την Schengenνα λειτουργεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης