Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μουζάλας: Η πλειοψηφία των χωρών - μελών της ΕΕ στηρίζει την Ελλάδα απέναντι στη στάση της Αυστρίας

Μουζάλας: Η πλειοψηφία των χωρών - μελών της ΕΕ στηρίζει την Ελλάδα απέναντι στη στάση της Αυστρίας
Ενδέχεται να περάσει «δύσκολες ώρες» η Ελλάδα τις επόμενες μέρες 
Ικανοποιημένος από την πολιτική στήριξη που έλαβε η Ελλάδα από τα περισσότερα κράτη - μέλη της ΕΕ απέναντι στη στάση που τηρεί η Αυστρία, και ειδικότερα μετά την σύνοδο που διοργάνωσε την Τετάρτη (24/2) στη Βιέννη με χώρες των δυτικών Βαλκανίων για το προσφυγικό, εμφανίστηκε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης των υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ για το προσφυγικό.
Ο κ. Μουζάλας τόνισε, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης των υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ, ότι η στάση της Αυστρίας είναι μονομερής, δεν είναι φιλική και παραβιάζει παλαιότερες αποφάσεις των Συνόδων Κορυφής της ΕΕ.
Προσέθεσε, επίσης, ότι η στάση της Αυστρίας βλάπτει την Ελλάδα, αφαιρώντας της τον χρόνο που χρειάζεται για να προετοιμαστεί και συγχρόνως βλάπτει την ΕΕ γιατί προβάλει εθνικές μονομερείς λύσεις σε συνδυασμό με άλλα κράτη (ομάδα Visegrad) και κράτη που δεν είναι μέλη της ΕΕ.
Ο υπουργός διέψευσε τις φήμες περί ιδιαίτερα «ηλεκτρισμένης ατμόσφαιρας» κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης και περί υψηλών τόνων.
Υποστήριξε ότι το κλίμα ήταν καλό καθώς εκφράστηκε, από την πλειοψηφία των χωρών αντίθεση στις μονομερείς ενέργειες.
Παραδέχτηκε, όμως, ότι υπήρξε κάποια ένταση με δεδομένες τις διαφορές απόψεων Αθήνας και Βιέννης επί του θέματος.
Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών δεν έκρυψε επίσης την ανησυχία του ότι ενδέχεται να περάσει η Ελλάδα τις επόμενες ημέρες «δύσκολες ώρες», σημειώνοντας ωστόσο ότι «θα τα καταφέρουμε».
Επίσης, όπως είπε, η Αθήνα δεν ζήτησε ανθρωπιστική βοήθεια από τις Βρυξέλλες, κατά τη διάρκεια αυτής της συνεδρίασης, αλλά έχει προχωρήσει στην εκπόνηση σχεδίου έκτακτης ανάγκης το οποίο έχει ήδη κατατεθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στην ολλανδική προεδρία της ΕΕ προκειμένου να το προχωρήοσυν.
Για ανάγκη αντιμετώπισης από κοινού από όλες τις χώρες της ΕΕ της προσφυγικής κρίσης έκανε λόγο εξερχόμενος από την συνεδρίαση ο προεδρεύων του Συμβουλίου για το τρέχον εξάμηνο, υπουργός Εσωτερικών της Ολλανδίας.
Τόνισε δε ότι το Συμβούλιο κατέγραψε την πρόοδο που έχει γίνει από χώρα σε χώρα μέχρι στιγμής για την εφαρμογή των αποφάσεων που έχουν ληφθεί συλλογικά για το θέμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης