Τελευταία Νέα
Πολιτική

Φωτήλας (Το Ποτάμι): Αυτόνομο Το Ποτάμι αλλά συνεργασία με τη ΝΔ για να προωθηθούν οι μεταρρυθμίσεις

Φωτήλας (Το Ποτάμι): Αυτόνομο Το Ποτάμι αλλά συνεργασία με τη ΝΔ για να προωθηθούν οι μεταρρυθμίσεις
Στόχος μας πρέπει να είναι η συγκρότηση του ευρύτερου προοδευτικού μεταρρυθμιστικού Κέντρου τόνισε ο βουλευτής του Ποταμιού
Την θέση ότι Το Ποτάμι θα πρέπει από θέση αυτονομίας να προχωρήσει σε συνεργασία κατά κύριο λόγο με τη ΝΔ προκειμένου να προωθηθούν οι μεταρρυθμίσεις που θα βγάλουν την χώρα από την κρίση διατύπωσε ο βουλευτής του Ποταμιού, Ιάσονας Φωτήλας.
Σε συνέντευξη του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ.Φωτήλας τόνισε ότι στόχος του Ποταμιού θα πρέπει να είναι η συγκρότηση του ευρύτερου προοδευτικού μεταρρυθμιστικού Κέντρου.
Ερωτηθείς για το τι κρίνεται με το συνέδριο του Ποταμιού, ο κ.Φωτήλας τόνισε «ότι ήρθε η ώρα να δούμε πού θέλουμε να πάει το Ποτάμι».
«Έφτασε η ώρα της συνεννόησης, της αλλαγής.
Το Ποτάμι πρέπει να αναλάβει τον ρόλο που του αρμόζει στο πολιτικό σκηνικό της χώρας.
Πρέπει να θέσει τις βάσεις, ώστε όχι μόνο να διακηρύσσει μεταρρυθμίσεις προς όφελος της χώρας, αλλά να βρει και τρόπο να τις εφαρμόσει» είπε ο κ.Φωτήλας, ο οποίος κατηγόρησε τη σημερινή κυβέρνηση ότι έχει φέρει την χώρα στο χείλος της καταστροφής.
«Το Ποτάμι οφείλει να παρουσιάσει ένα συγκεκριμένο σχέδιο που θα βοηθήσει τη χώρα να βγει από το τέλμα αυτό.
Προσωπική μου άποψη είναι ότι αυτό μπορεί να επιτευχθεί μέσω μιας κυβέρνησης συνεργασίας, είτε από αυτή τη βουλή είτε από την επόμενη.
Σίγουρα, απεύχομαι εκλογές αλλά είναι πολύ χειρότερο να έχουμε τη συγκεκριμένη κυβέρνηση, παρά να οδηγηθούμε σε εκλογές» είπε ο βουλευτής του Ποταμιού.
Ερωτηθείς για το ποια κατεύθυνση πρέπει να ακολουθήσει Το Ποτάμι, ο κ.Φωτήλας ήταν σαφής.
«Το Ποτάμι είναι μια μεταρρυθμιστική δύναμη, που πρέπει να παίξει σημαντικό ρόλο στο πολιτικό σκηνικό.
Οφείλουμε να ανατρέψουμε τη στασιμότητα και τον λαϊκισμό.
Το σίγουρο είναι ότι η πληθώρα των εθελοντών μας δεν θέλει καν να σκεφτεί οιαδήποτε συνεργασία με την υπάρχουσα κυβέρνηση.
Οπότε, εάν θέλουμε να πετύχουμε και να κάνουμε έργα τις μεταρρυθμίσεις και όχι μόνο λόγια, πρέπει να προχωρήσουμε σε συνεργασίες, διατηρώντας όμως την αυτονομία μας.
Μπορούμε λοιπόν να προχωρήσουμε σε μια κυβέρνηση συνεργασίας, που θα προκύψει μέσα από συγκεκριμένες προγραμματικές συγκλίσεις με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα.
Για παράδειγμα με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πιστεύω ότι υπάρχουν κοινά σημεία, αλλά και μεγάλες διαφορές - το έχει δηλώσει άλλωστε αυτό και ο ίδιος ο Σταύρος Θεοδωράκης.
Αν πράγματι, η νέα ηγεσία της ΝΔ μας αποδείξει ότι επιθυμεί να προχωρήσει σε αλλαγές, χωρίς να παρασύρεται από λαϊκίστικες πολιτικές, θα μπορούσαμε να συμπορευτούμε μαζί τους, διατηρώντας πάντα όμως την αυτονομία μας» τόνισε ο κ.Φωτήλας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης