Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παππάς (υπ. Επικρατείας): Το 2016 δεν είναι 1965 - Η κυβέρνηση μάχεται κατά του πελατειακού κράτους

Παππάς (υπ. Επικρατείας): Το 2016 δεν είναι 1965 - Η κυβέρνηση μάχεται κατά του πελατειακού κράτους
Η βουλευτής της ΝΔ, Κατερίνα Παπακώστα, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι στήνει κομματικό κράτος
Για εγκαθίδρυση κομματικού κράτους κατηγόρησε την κυβέρνηση η βουλευτής της ΝΔ Κατερίνας Παπακώστα, με τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά να απαντά ότι η κυβέρνηση κινείται «και εναντίον του πελατειακού κράτους και εναντίον αυτών που νομίζουν ότι ες αεί θα έχουν το κράτος πελάτη».
Ο κ. Παππάς, απαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση της βουλευτή και στο σχόλιό της ότι «έτσι όπως τα πάει αυτή η κυβέρνηση, νομοτελειακά η ΝΔ θα γίνει πολύ γρηγορότερα κυβέρνηση, από ότι κι η ίδια η κυβέρνηση φαντάζονταν», ο υπουργός Επικρατείας συνέστησε:
«Μην βιάζεστε, γιατί όποιος βιάζεται πολύ καίγεται στο ζέσταμα».
Διευκρίνισε δε ότι «αυτό δεν αφορά μόνον όσους βρίσκονται εντός της αίθουσας, εντός της Βουλής και εντός της πολιτικής, αφορά και άλλους οι οποίοι νομίζουν ότι το 2016 είναι 1965» και ξεκαθάρισε:
«Αυτά πέρασαν».
Η κ. Παπακώστα επικαλέστηκε δημοσιεύματα, σχετικές τοποθετήσεις βουλευτών όλων των πτερύγων και παραδείγματα (όπως είπε) από την καθημερινή πρακτική της κυβέρνησης, για να υποστηρίξει ότι «χτίζει το κομματικό κράτος», χαρακτήρισε ευτυχή τη συγκυρία να συζητείται τέτοιο θέμα μια ημέρα μετά την ψήφιση ενός νομοσχεδίου - τομή για τη δημόσια διοίκηση, που η ΝΔ δεν το ψήφισε και ο αρχηγός της απουσίαζε από τη συζήτησή του.
«Παρ' όλες τις διαβεβαιώσεις του κ. Μητσοτάκη δεν το ψηφίσατε, κάτι που δείχνει και τις προθέσεις σας και το πως αντιλαμβάνεστε τη σχέση των κομμάτων με το κράτος. Θα περιμέναμε τουλάχιστον από τον ίδιο, διότι εχθές απουσίαζε, να είναι πιο γενναιόδωρος και πιο αυτοκριτικός και να συνδράμει και συναινέσει τουλάχιστον στα βασικά του νομοσχεδίου, πράγμα που δεν έγινε» είπε ο κ. Παππάς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης