Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μουζάλας: Η Ελλάδα δεν θα αποδεχθεί μονομερείς ενέργειες για το προσφυγικό – Είναι ενωμένη ή όχι η Ευρώπη;

Μουζάλας: Η Ελλάδα δεν θα αποδεχθεί μονομερείς ενέργειες για το προσφυγικό – Είναι ενωμένη ή όχι η Ευρώπη;
Είναι δυνατόν πέντε αστυνομικοί διευθυντές να μπορούν να αλλάξουν αποφάσεις που έχουν ληφθεί από αρχηγούς κρατών – μελών της ΕΕ διερωτήθηκε ο κ.Μουζάλας
Την θέση ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να κάνει δεκτές μονομερείς ενέργειες για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης διατύπωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας προσερχόμενος στην Σύνοδο υπουργών Εσωτερικών της Ε.Ε. για το προσφυγικό στις Βρυξέλλες.
«Ένα από τα ερωτήματα που τίθενται είναι αν η Ευρώπη είναι ενωμένη ή όχι» τόνισε ο κ.Μουζάλας, ο οποίος και αναφερόμενος στο «κλείσιμο» των βόρειων συνόρων της Ελλάδας για τους Αφγανούς πρόσφυγες, διερωτήθηκε πώς είναι δυνατόν πέντε αστυνομικοί διευθυντές χωρών ανάμεσα στις οποίες είναι και χώρες εκτός Ε.Ε να μπορούν να αλλάξουν τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί από όλους τους αρχηγούς κρατών της Ε.Ε.
«Η Ελλάδα δεν θα δεχθεί μονομερείς ενέργειες.
Μπορεί και η χώρα μας να προχωρήσει σε αντίστοιχες ενέργειες» υπογράμμισε ο κ.Μουζάλας.
Στη σημερινή συνάντηση ένα από τα σχέδια που θα συζητήσουν οι υπουργοί Εσωτερικών στις Βρυξέλλες θα είναι η πρόταση της Αυστρίας και των οκτώ Βαλκανικών χωρών να λαμβάνουν τα δαχτυλικά αποτυπώματα όλων όσων εισέρχονται και να στέλνουν πίσω οποιονδήποτε δεν έχει διαβατήριο ή έχει πλαστά στοιχεία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης