Τελευταία Νέα
Πολιτική

Προς αποκλιμάκωση οι κινητοποιήσεις των αγροτών; - Μπούτας: Τα μπλόκα θα αποφασίσουν

Προς αποκλιμάκωση οι κινητοποιήσεις των αγροτών; - Μπούτας: Τα μπλόκα θα αποφασίσουν
Περιμένουμε να δούμε τι θα λέει το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό είπε ο κ.Μπούτας μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό
(upd2) Προς αποκλιμάκωση φαίνεται πως οδεύουν οι κινητοποιήσεις των αγροτών και τα μπλόκα στις εθνικές οδούς ύστερα από τη νέα συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τους εκπροσώπους των αγροτών από τα μπλόκα της Νίκαιας, του Προμαχώνα και των Μαλγάρων.
Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, ο Β. Μπούτας υποστήριξε πως οι αγρότες παραμένουν σε ετοιμότητα και πως τα μπλόκα θα αποφασίσουν για το εάν θα συνεχίσουν ή όχι τις κινητοποιήσεις τους.
«Ο αγώνας των αγροτών που κράτησε 40 ημέρες αφήνει παρακαταθήκη.
Αυτός ο αγώνας δεν είναι μια και έξω, θα συνεχιστεί μαζί με τους εργαζόμενους.
Ήδη μπορούμε να πούμε ότι για πρώτη φορά συζήτησαν αφορολόγητο, ενώ μέχρι σήμερα δεν έμπαινε σε συζήτηση.
Παραμένουμε σε ετοιμότητα.
«Φαίνεται πως η αντιαγροτική πολιτικής της κυβέρνησης καλά κρατεί όπως καλά κρατεί και ο δικός μας αγώνας.
Αγωνιζόμαστε για να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες μας για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να ζούμε και να καλλιεργούμε», είπε ο κ.Μπούτας σημειώνοντας ότι το 80% του λαού στηρίζει τα αιτήματα των αγροτών.
Ερωτηθείς αν θα συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις σημείωσε οι αποφάσεις λαμβάνονται συλλογικά, επαναλαμβάνοντας ότι οι αγρότες θα περιμένουν να δουν το νόμο.
«Το τι θα προβλέπει το νομοσχέδιο δεν ήταν έτοιμο για να το δούμε» τόνισε ο κ.Μπούτας.
Η συνάντηση του πρωθυπουργού με τους αγρότες κράτησε περίπου 2,5 μήνες.
Κατά την έναρξη της συνάντησης στο Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Μπούτας έδωσε στον πρωθυπουργό ως δώρο ένα τσίπουρο, σχολιάζοντας ότι «αν περάσουν τα μέτρα θα είναι το τελευταίο γνήσιο».
«Μετά 'μαϊμού'...
Oπότε για να έχουμε γνήσιο πράμα (πρέπει) και να υπάρχουν και τα αμπέλια» τόνισε ο κ.Μπούτας για να του απαντήσει ο πρωθυπουργός στο ίδιο χαλαρό κλίμα: «Μη στεναχωριέσαι, το μόνο που δεν μπορούν να μας πάρουν είναι τον ήλιο και το τσίπουρο».
Ο πρωθυπουργός στην εισήγηση του προς τους αγρότες εξέφρασε την ελπίδα του μέσα από το διάλογο να βρεθούν λύσεις για τα αιτήματα του αγροτικού κόσμο, τονίζοντας ότι για να βγούμε από την κρίση πρέπει να αυξηθεί ο πλούτος, τονίζοντας ότι κατά της ποινικοποίησης των κινητοποιήσεων στον απόηχο της απόφασης της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου.
«Πρέπει η έγνοια μας να είναι στη μεγάλη πλειονότητα του αγροτικού κόσμου που περνάει δύσκολα.
Πρέπει να προσπαθήσουμε να βρούμε λύσεις μέσα από τον διάλογο και τη σύνθεση.
Δεν συμφωνώ με λογικές ποινικοποίησης των αγροτικών κινητοποιήσεων και συνεπώς η προσπάθεια που κάνουμε σήμερα μέσα από τον διάλογο είναι σε θετική κατεύθυνση» είπε ο πρωθυπουργός.
Τα κύρια αιτήματα των αγροτών της Νίκαιας είναι μεταξύ άλλων να αποσυρθεί το σχέδιο της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό, να καταργηθεί η φορολόγηση από το πρώτο ευρώ που αποφάσισε η προηγούμενη κυβέρνηση και υλοποιεί η σημερινή, να καταργηθούν τα τεκμήρια διαβίωσης, να υπάρχει αφορολόγητο ατομικό αγροτικό εισόδημα 12.000 ευρώ, να υπάρχει αφορολόγητο πετρέλαιο και μείωση του αγροτικού ρεύματος και να μην γίνει καμιά κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού, από δάνεια που βρίσκονται στο «κόκκινο», συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ καθώς και να καταργηθεί ο φόρος στο κρασί και στο τσίπουρο.

(πρώτη ενημέρωση Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 09:04)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης