Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοχάρης (Ποτάμι): Η ελληνική δημόσια διοίκηση νοσεί και χρειάζεται βαθιές τομές

Θεοχάρης (Ποτάμι): Η ελληνική δημόσια διοίκηση νοσεί και χρειάζεται βαθιές τομές
Ο κ.  Θεοχάρης ανέφερε πως το νομοσχέδιο βάζει λογική επετηρίδας πέρα από κάθε έννοια αξιοκρατίας και εισάγει προβληματικά κριτήρια
«Η ελληνική δημόσια διοίκηση νοσεί και χρειάζεται βαθιές τομές», τόνισε ο βουλευτής του Ποταμιού, Χάρης Θεοχάρης, στη συζήτηση στην ολομέλεια του Κοινοβουλίου για το Σ/Ν «Εθνικό Μητρώο επιτελικών Στελεχών Δημόσιας Διοίκησης», υπογραμμίζοντας ότι «η συνταγή είναι από τα παλιά».
Επιπλέον, σημείωσε πως η Παγκόσμια Τράπεζα κατέταξε τη χώρα ως την 4η χειρότερη χώρα του ΟΟΣΑ στον τομέα της Δικαιοσύνης, με 400.000 υποθέσεις που εκκρεμούν και 1580 ημέρες κατά μέσο όρο για να μπορέσει να εκδικαστεί μια υπόθεση.
Τόνισε πως οι φόροι δεν θα μικρύνουν όσο το δημόσιο κοστίζει ακριβά και συνέχισε λέγοντας πως το δημόσιο δεν θα κοστίζει λιγότερο, ότι και να λένε οι «μεταρρυθμιστές» όσο τα «κομματόσκυλα» - κατά το κοινώς λεγόμενο – κάνουν «κουμάντο».
Ο Χάρης Θεοχάρης ανέφερε πως το νομοσχέδιο βάζει λογική επετηρίδας πέρα από κάθε έννοια αξιοκρατίας και εισάγει προβληματικά κριτήρια.
Αναφορικά με το Μητρώο των Επιτελικών Στελεχών, διερωτήθηκε σε ποια άλλη χώρα υπάρχει κάτι ανάλογο, ποιο πρόβλημα λύνει και τι καινοτομία φέρνει.
Χαρακτήρισε το νομοσχέδιο ως μια συνταγή από τα παλιά, πισωγύρισμα στην επετηρίδα, βαθμολογική εξέλιξη με τα χρόνια και τα τυπικά προσόντα, απαρχαιωμένο σύστημα αξιολόγησης, κανείς συνδυασμός αποδοτικότητας και θέσης.
Σημείωσε πως αντί να ο Υπουργός να μιλάει για την αναγκαιότητα των οργανογραμμάτων, θα ήταν πραγματικά καινοτόμο αν δίνονταν η δυνατότητα στους γενικούς γραμματείς να αλλάζουν τα οργανογράμματα.
Έκλεισε δε λέγοντας πως το πρόβλημα της ελληνικής δημόσιας διοίκησης είναι πρόβλημα οργάνωσης και θεσμών και όχι έλλειψης ανθρώπινου δυναμικού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης