Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεννηματά (ΠΑΣΟΚ): Η κυβέρνηση οδηγεί τη χώρα για άλλη μία φορά σε αδιέξοδο και το λαό σε απελπισία και οργή

Γεννηματά (ΠΑΣΟΚ): Η κυβέρνηση οδηγεί τη χώρα για άλλη μία φορά σε αδιέξοδο και το λαό σε απελπισία και οργή
Αφήσατε τη χώρα να οδηγηθεί σε προσφυγική κρίση και πετάτε την μπάλα στην εξέδρα, είπε στην κυβέρνηση η κα. Γεννηματά 
«Απαξιώνετε την πολιτική ζωή του τόπου», είπε χαρακτηριστικά από το βήμα της Βουλής, η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, στην αρχή της ομιλίας της απευθυνόμενη τόσο στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα όσο και στην κυβέρνηση, τονίζοντας ότι «οδηγείται η χώρα για άλλη μία φορά σε αδιέξοδο και ο λαός σε απελπισία και οργή».
Ο ελληνικός λαός σηκώνει ένα σταυρό μαρτυρίου εδώ και 6 χρόνια, είπε, και η θηλιά απλώς σφίγγει περισσότερο στο λαιμό του.
Ειδικότερα, η κα. Γεννηματά επέκρινε την κυβέρνηση για την διαχείριση της προσφυγικής κρίσης λέγοντας ότι δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την κατάσταση που έχει δημιουργήσει.
«Αφήσατε τη χώρα να οδηγηθεί σε προσφυγική κρίση και πετάτε την μπάλα στην εξέδρα».
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην προσπάθεια να φορτωθεί η Ελλάδα τη διαχείριση ενός προβλήματος που είναι βαθιά διεθνές και ευρωπαϊκό ζήτημα, επισημαίνοντας ότι οι Αυστριακοί δεν είπαν κουβέντα για το ότι η Τουρκία τινάζει στον αέρα το σχεδιασμό της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ.
Συνεχίζοντας την αρνητική κριτική στην κυβέρνηση στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, τόνισε ότι είναι επιβεβλημένη η Σύνοδος Πολιτικών Αρχηγών και μάλιστα πριν από τις 6 Μαρτίου «Πρέπει να παρέμβουμε εγκαίρως - Πρέπει να αναζητήσουμε συμμάχους», είπε χαρακτηριστικά.
Η αναθεώρηση του Δουβλίνου, σημείωσε, θα πρέπει να οδηγήσει σε μόνιμο ευρωπαίκό μηχανισμό μετεγκατάστασης προσφύγων.
Παράλληλα με αφορμή τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης για την Αξιολόγηση, τόνισε «Το νομοσχέδιο αποδεικνύει την καθεστωτική αντίληψή σας για το Δημόσιο.
Εξαιρείται από το Μητρώο άξια στελέχη που προέρχονται από τον ιδιωτικό τομέα, αλλά προστατεύετε κάποιες γενικές γραμματείες.
Είναι μία μεταρρύθμιση που δεν γίνεται απλά με επικοινωνιακά τεχνάσματα.
Πρέπει να εξασφαλιστούν συναινέσεις και να αλλάξουν νοοτροπίες».

www.bankingnews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης