Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γερμανικό υπ. Άμυνας: Πιθανότατα την Παρασκευή αναλαμβάνει δράση η αποστολή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο

Γερμανικό υπ. Άμυνας: Πιθανότατα την Παρασκευή αναλαμβάνει δράση η αποστολή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο
Ολοκληρώνεται ο επιχειρησιακός σχεδιασμός από τα αρμόδια όργανα της Συμμαχίας
Πιθανότατα την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου θα αναλάβει δράση επισήμως η αποστολή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο ανακοίνωσε το γερμανικό υπουργείο Άμυνας. 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η αποστολή θα ξεκινήσει όταν ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός της από τα αρμόδια όργανα της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.
Διευκρινίζεται, επίσης, για άλλη μια φορά, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι στόχος της αποστολής του ΝΑΤΟ είναι η θαλάσσια αναγνώριση και η προώθηση πληροφοριών προς τις αρμόδιες υπηρεσίες - ακτοφυλακές της Ελλάδας και της Τουρκίας. 
«Η αποστολή του ΝΑΤΟ βρίσκεται ήδη στο Αιγαίο, αλλά η δράση του ΝΑΤΟ σε ό,τι αφορά αυτή τη μονάδα δεν έχει ακόμη ξεκινήσει, διότι ο σχεδιασμός βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη στο πλαίσιο των αρμόδιων οργάνων του ΝΑΤΟ. Περιμένουμε τις αποφάσεις του ΝΑΤΟ. Η αποστολή είναι προσανατολισμένη στην θαλάσσια αναγνώριση σε αυτή την περιοχή και στην παρακολούθηση αυτών των διεθνών υδάτων και υπό αυτή την έννοια δεν προβλέπονται εκτελεστικά μέτρα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου. 
Προσέθεσε ότι η μονάδα τελεί υπό γερμανική διοίκηση, ενώ η ναυαρχίδα «Βόννη» βρίσκεται στο λιμάνι της Σούδας, στην Κρήτη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης