Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοχαρόπουλος (ΔΗΜΑΡ): Εθνική συνεννόηση για το προσφυγικό – Η κυβέρνηση έχει απογοητεύσει τους πάντες

tags :
Θεοχαρόπουλος (ΔΗΜΑΡ): Εθνική συνεννόηση για το προσφυγικό – Η κυβέρνηση έχει απογοητεύσει τους πάντες
Το σημερινό αδιέξοδο θα ανατραπεί εάν παρουσιάσουμε ένα πρόγραμμα με διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, βαθιές τομές και αλλαγές τόνισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ
Την ανάγκη να υπάρξει συνεννόηση σε εθνικό επίπεδο για την αντιμετώπιση του προσφυγικού επεσήμανε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θ. Θεοχαρόπουλος, αναφέροντας την ανάγκη να παρουσιαστεί από την κυβέρνηση ένα εθνικό σχέδιο.
«Λόγω του προσφυγικού τρίζουν τα θεμέλια του ευρωπαϊκού οικοδομήματος.
Πολλές χώρες της Ε.Ε. δεν έχουν κατανοήσει πως είναι ευρωπαϊκό το πρόβλημα.
Η Τουρκία πρέπει να αναλάβει δεσμεύσεις και να πιεστεί από την ΕΕ, για συγκεκριμένη ανάληψη πρωτοβουλιών.
Η Ελλάδα δεν μπορεί να γίνει αποθήκη ψυχών.
Επιτέλους, πρέπει να λειτουργήσει το σύστημα μετεγκατάστασης των προσφύγων.
Συμφώνησαν οι χώρες της Ε.Ε. να δεχθούν 160.000 πρόσφυγες και όμως έχουν δεχθεί μόλις 400.
Η ελληνική κυβέρνηση αντιμετώπισε με επιπολαιότητα για μεγάλο χρονικό διάστημα το θέμα.
Υπήρξαν αυταπάτες και πρόχειρη αντιμετώπιση του ζητήματος.
Τώρα, έως τις 6 Μαρτίου πρέπει να κατατεθεί ένα εθνικό σχέδιο από την κυβέρνηση, το οποίο ακόμη δεν το έχουμε δει.
Εμείς λέμε ξεκάθαρα ότι το προσφυγικό είναι εθνικό θέμα που απαιτείται εθνική συνεννόηση, συνεπώς η δική μας στάση είναι υπεύθυνη με συγκεκριμένες προτάσεις.
Τώρα όσον αφορά το ΝΑΤΟ, υπάρχουν και θετικές πτυχές και αδυναμίες και σοβαροί κίνδυνοι από αυτή την εξέλιξη.
Θετικό είναι ότι διεθνοποιείται το θέμα.
Αρνητικό το ότι η ΕΕ αποδεικνύεται για άλλη μία φορά αδύναμη να δράσει με κοινή πολιτική άμυνας και καλεί το ΝΑΤΟ.
Αν το θέμα έμενε στην ΕΕ και αναλάμβανε δράση η ΕΕ, η Τουρκία θα ήταν εξωτερικός παράγοντας.
Τώρα όμως αναλαμβάνει δράση το ΝΑΤΟ και η Τουρκία είναι μέλος όπως και η Ελλάδα.
Αυτό μπορεί να δημιουργήσει διάφορα προβλήματα.
Να θυμίσω ότι η ΕΕ επειδή δεν είχε κοινή οικονομική πολιτική αντιμετώπισης της ελληνικής οικονομικής κρίσης έφερε στην Ευρώπη το ΔΝΤ.
Τώρα επειδή η ΕΕ δεν έχει ολοκληρωμένη κοινή πολιτική άμυνας φέρνει το ΝΑΤΟ για την αντιμετώπιση του προσφυγικού» υπογράμμισε μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ.Θεοχαρόπουλος.
Αναφερόμενος στον έναν χρόνο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ.Θεοχαρόπουλος υποστηρίζει ότι «η κυβέρνηση με την πολιτική που ασκεί έχει κατορθώσει να απογοητεύσει τους πάντες.
Τους αγρότες, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους μισθωτούς του δημόσιου, του ιδιωτικού τομέα, τους συνταξιούχους, τους νέους και κυρίως τους άνεργους».
«Η πολιτική της σημερινής κυβέρνησης δημιουργεί νέες αβεβαιότητες και δεν ανοίγει ούτε την παραμικρή χαραμάδα για να εισέλθει έστω και μια μικρή πνοή ανέμου ανάπτυξης στο σκοτεινό δωμάτιο που λέγεται ελληνική οικονομία και αγορά εργασίας» υποστήριξε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, τονίζοντας ότι το σημερινό αδιέξοδο θα ανατραπεί «όταν η χώρα μας παρουσιάσει ένα πρόγραμμα με διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, βαθιές τομές και αλλαγές σε όλους τους τομείς πολιτικής».
«Πρέπει να κατανοήσουμε ότι κανείς εταίρος δεν θα μας δώσει κάποια μαγική λύση, μόνοι μας θα φτιάξουμε εθνικό σχέδιο εξόδου από την κρίση.
Και αυτός είναι ο τρόπος για να φύγουμε από τις επώδυνες περικοπές που διαλύουν την κοινωνική συνοχή.
Η μείωση της ανεργίας πρέπει να είναι η προτεραιότητά μας, διαφορετικά κανένα από τα μεγάλα πολιτικά ζητήματα που αντιμετωπίζουμε δεν θα έχει κοινωνικά δίκαιη λύση» είπε ο κ.Θεοχαρόπουλος, ο οποίος αναφερόμενος στην ανασύνθεση της Κεντροαριστεράς, υποστήριξε ότι «έφθασε η ώρα για σταθερά βήματα μπροστά από όλους με όρους μέλλοντος και όχι παρελθόντος, διαφορετικά η ιστορία θα μας προσπεράσει».
«Προσωπικά, θα ήθελα να κλειστούμε όλοι οι αρχηγοί των κομμάτων, κινήσεων και ανένταχτες προσωπικότητες του χώρου σε ένα δωμάτιο και να βγούμε από εκεί μόνο όταν θα συμφωνήσουμε σε μία μεγάλη ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ.
Να λειτουργήσουμε έτσι, ώστε μέσα από την παραγωγή προτάσεων να βρεθούμε μαζί με την κοινωνία των προοδευτικών πολιτών σε ένα Μέγαρο Ιδεών» τόνισε ο κ.Θεοχαρόπουλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης