Τελευταία Νέα
Πολιτική

Το σκωπτικό σχόλιο του Γ. Βαρουφάκη για τα περί εξεταστικής για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

Το σκωπτικό σχόλιο του Γ. Βαρουφάκη για τα περί εξεταστικής για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών
«Είναι σίγουροι οι της ΝΔ ότι τους συμφέρει η εξεταστική», διερωτάται ο πρώην υπουργός Οικονομικών
Με ένα σκωπτικό σχόλιο, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter, «απαντά» ο πρώην υπουργός Οικονομικών, κ. Γιάνης Βαρουφάκης στα περί εξεταστικής για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.
Ειδικότερα, διερωτάται: «Είναι σίγουροι οι της ΝΔ ότι τους συμφέρει η εξεταστική για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών;».
Στη συνέχεια, ο πρώην υπουργός, καθιστά σαφές πως η εξεταστική θα τον συνέφερε, καθώς επισημαίνει χαρακτηριστικά: «Χάρη θα μου έκαναν!».
Ο κ. Βαρουφάκης συνοδεύει το σχόλιό του με ένα κείμενο, που φέρει την υπογραφή του, στο οποίο κατηγορεί τη ΝΔ για τις ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών, γράφοντας, μάλιστα, «Ο κ. Μητσοτάκης σωστά σημειώνει ότι η τελευταία ανακεφαλαιοποίηση επιφέρει απώλειες 20 δισ. ευρώ για το Δημόσιο, ότι έγινε υπό την απειλή «κουρέματος» καταθέσεων (bail in), και πως ξένοι οίκοι αμφίβολης ικανότητας πήραν τα ηνία των τραπεζών με το ευτελές ποσόν των περίπου 5 δισ. ευρώ, την ώρα που οι μικροεπενδυτές αποκλείστηκαν, σκανδαλωδώς, από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.
Όμως, το εν λόγω άρθρο αποσιωπά ότι η σημερινή ανακεφαλαιοποίηση δεν είναι παρά η φυσική εξέλιξη της προηγούμενης!».
Το άρθρο του είναι δημοσιευμένο στην εφημερίδα "Καθημερινή", με ημερομηνία 06.12.2015.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης