Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεννηματά στον ΠτΔ: Να συγκληθεί συμβούλιο πολιτικών αρχηγών για το προφυγικό - Παυλόπουλος: Είμαι στη διάθεση σας

Γεννηματά στον ΠτΔ: Να συγκληθεί συμβούλιο πολιτικών αρχηγών για το προφυγικό - Παυλόπουλος: Είμαι στη διάθεση σας
Υπέρ μιας κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας τάσσεται η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
(upd) Αίτημα για τη σύκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών για την ανάγκη διαμόρφωσης μιας εθνικής γραμμής αντιμετώπισης της προσφυγικής κρίσης αλλά και υπεράσπισης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας διατύπωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Πρ. Παυλόπουλο κατά τη συνάντηση τους στο Προεδρικό Μέγαρο.
«Είμαι στη διαθεσή σας και στη διάθεση του πρωθυπουργού, για τη σύγκληση μιας τέτοιας σύσκεψης.
Θεωρώ ότι και ο πρωθυπουργός και οι επικεφαλής των δημοκρατικών πολιτικών δυνάμεων του τόπου θα συνεννοηθείτε.
Και εφόσον το κρίνει σκόπιμο και εκείνος και εσείς, είμαι στη διαθεσή σας για τη χάραξη μιας ενιαίας γραμμής υπεράσπισης και του τόπου και της ίδιας της Ευρώπης» υπογράμμισε ο κ.Παυλόπουλος.
Σημειώνεται ότι η κα.Γεννηματά έχει ασκήσει δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο προσφυγικό ενώ δεν κρύβει την ανησυχία της για το ενδεχόμενο να κλείσουν τα σύνορα της Ελλάδας».
«Σας άκουσα να λέτε ότι δεν πρόκειται να κλείσουν τα σύνορα της Ελλάδας.
Και δεν σας κρύβω ότι ανησυχώ ιδιαίτερα, γιατί σας θυμάμαι πριν από λίγους μήνες από αυτό το βήμα να λέτε ότι αυτή η Βουλή δεν πρόκειται να ψηφίσει μνημόνιο» είπε σε ομιλία της στη Βουλή η κα.Γεννηματά απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό.
Όπως υποστήριξε σε χθεσινή συνέντευξη της η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να ζητήσει από τον ΠτΔ και τη σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών με κύρια πρόταση τη συγκρότηση μιας κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας.
«Προτείνω λοιπόν ότι η λύση για τη χώρα είναι μία κυβέρνηση από αυτή τη Βουλή, εφόσον αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί θα πρέπει να μας πει τι μπορεί επιτέλους να κάνει.
Αν μπορεί να επιλύσει τα προβλήματα αν μπορεί να αποτρέψει μία εθνική καταστροφή.
Αν δεν μπορεί θα πρέπει αυτή η Βουλή να αναλάβει τις ευθύνες της», τόνισε η κα. Γεννηματά, υπογραμμίζοντας πως σε αυτήν την κυβέρνηση θα πρέπει να συμμετάσχουν τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και η ΝΔ.

(πρώτη ενημέρωση Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 08:43)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης