Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κικίλιας (ΝΔ): Η χώρα με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ οδεύει προς λάθος κατεύθυνση

Κικίλιας (ΝΔ): Η χώρα με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ οδεύει προς λάθος κατεύθυνση
Η ΝΔ ανησυχεί για την τροπή που παίρνει η προσφυγική κρίση διατύπωσε ο κ.Κικίλιας
Την θέση ότι η χώρα με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ οδεύει σαφώς προς τη λάθος κατεύθυνση διατύπωσε ο βουλευτής της ΝΔ, Β. Κικίλιας, ο οποίος πάντως επεσήμανε την ανάγκη να υπάρξει εθνική γραμμή για την προσφυγική κρίση.
«Στο συγκεκριμένο θέμα η ΝΔ πολύ ώριμα επέδειξε και στις Βρυξέλλες και προχθές ο πρόεδρος μας στη Βουλή αξιοσημείωτη προσοχή στην εθνική γραμμή για το μεταναστευτικό.
Στα άλλα θέματα οφείλω να ομολογήσω ότι και θεσμικά, συνταγματικά, αυτός είναι ο ρόλος μας να ελέγχουμε, να κριτικάρουμε και να προτείνουμε βεβαίως και υπάρχει σκληρή κόντρα διότι αντιλαμβανόμαστε ότι η χώρα δια της κυβέρνησης αυτής, ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, οδεύει σαφώς προς τη λάθος κατεύθυνση», ανέφερε μιλώντας στον Real Fm o κ. Κικίλιας.
Ερωτηθείς για το εάν ανησυχεί για το ενδεχόμενο να υπάρξουν και άλλες αρνητικές εξελίξεις και μετά τα Σκόπια να κλείσουν και άλλες χώρες της Ευρώπης τα σύνορά τους ο κ.Κικίλιας υποστήριξε ότι «στους κόλπους της Ευρώπης παρουσιάζεται και οριζοντίως ενδεχομένως μία διττή πολιτική».
«Υπάρχουν αυτοί που πιστεύουν ότι η ψυχή της Ευρώπης, η καρδιά της Ευρώπης είναι η ελεύθερη διακίνηση ιδεών, αγαθών και εμπορευμάτων και άρα η συνθήκη του Σένγκεν – η οποία οφείλω να ομολογήσω ότι πρέπει να εναρμονιστεί με ένα νέο Δουβλίνο - είναι ικανή και αναγκαία συνθήκη για να υπάρξει η Ευρώπη.
Υπάρχουν και οι άλλοι οι οποίοι εδράζουν ή αντλούν τη δύναμή τους σε φοβικά ένστικτα, αυτοί οι οποίοι αισθάνονται ότι μέσα από μία κρίση μπορεί να αναγεννηθούν, είναι ακραίοι, είναι σκληροί στην αντιμετώπισή τους, τους βλέπουμε και στο πρόσωπο ενός κόμματος, του αυστριακού που αν βλέπω τις δημοσκοπήσεις καλά έχει φτάσει στο 35% και προπαγανδίζει τέτοιου είδους πολιτικές.
Στα πλαίσια αυτά είναι και η πρωτοβουλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στις τελευταίες ημέρες.
Είναι μία πρωτοβουλία σε διάρκεια.
Ανησυχεί ο ίδιος κι εμείς όλοι για την τροπή που παίρνει το προσφυγικό.
Δεν θέλω να γίνω προφήτης κακών εξελίξεων» υπογράμμισε ο κ.Κικίλιας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης