Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παρόντες στο διάλογο με τον Τσίπρα οι αγρότες από τα Τέμπη και τις Μικροθήβες

Παρόντες στο διάλογο με τον Τσίπρα οι αγρότες από τα Τέμπη και τις Μικροθήβες
Χωριστή συνάντηση με τον πρωθυπουργό ζητά το μπλόκο της Νίκαιας
Το παρών στη σημερινή συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα θα δώσουν τελικά οι αγρότες από τα μπλόκα των Τεμπών και των Μικροθηβών.
Σε δηλώσεις τους στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Παναγιώτης Καλογιάννης από τα Τέμπη και ο Χρήστος Μάντσιος από τις Μικροθήβες θα συμμετάσχουν στη σημερινή συζήτηση.
Το πρόβλημα που υπήρξε ήταν οι ενστάσεις που διατύπωσαν οι εκπρόσωποι των αγροτών από τα δύο αυτά μπλόκα για το ποιοι θα συμμετείχαν στις διαβουλεύσεις, καθώς  δεν ήθελαν να διαβουλευτούν με εκπροσώπους από άλλους φορείς που τους θεωρούν μη αγρότες, δεν ανήκουν στον πρωτογενή τομέα παραγωγής και δεν έχουν βγει στα μπλόκα.
Κατόπιν των διευκρινίσεων που δόθηκαν από το Μέγαρο Μαξίμου οι επιφυλάξεις τους ξεπεράστηκαν.
Σημειώνεται πως ήδη από χθες το βράδυ, σε ένδειξη «καλής θέλησης» οι αγρότες του μπλόκου των Τεμπών άνοιξαν την εθνική οδό και η κίνηση γίνεται απρόσκοπτα. Το ίδιο έκαναν οι αγρότες και στο μπλόκο των Μικροθηβών, στον αυτοκινητόδρομο Αθήνας-Θεσσαλονίκης.
Πάντως, στη σημερινή συνάντηση δεν θα συμμετάσχουν οι αγρότες από το μπλόκο της Νίκαιας, οι οποίοι ζητούν ξεχωριστή συνάντηση με τον κ.Τσίπρα.
Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 ο εκπρόσωπος των αγροτών της Νίκαιας, Βαγγέλης Μπούτας υποστήριξε ότι τα αιτήματα των εκπροσώπων των 69 μπλόκων της Νίκαιας είναι «εντελώς διαφορετικά από τα αιτήματα των εκπροσώπων των μεγαλοαγροτών που πηγαίνουν σήμερα να συναντηθούν».  
Σημειώνεται πως στις 11:30 το πρωί θα υπάρξει συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών, ενώ σύμφωνα με τους εκπροσώπους της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών, Κτηνοτρόφων και Αλιέων, εκτός της συνάντησης με τον πρωθυπουργό, έχουν οριστικοποιηθεί και ραντεβού με τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης