Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοχαρόπουλος (ΔΗΜΑΡ): Η κυβέρνηση με την απουσία πολιτικής της έχει κατορθώσει να απογοητεύσει τους πάντες

Θεοχαρόπουλος (ΔΗΜΑΡ): Η κυβέρνηση με την απουσία πολιτικής της έχει κατορθώσει να απογοητεύσει τους πάντες
"Tο 2016 είναι η χρονιά μεγάλης ανακατάταξης του πολιτικού και κομματικού συστήματος στην χώρα μας", ανέφερε ο ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θ. Θεοχαρόπουλος
«Η κυβέρνηση με την πολιτική που ασκεί, ή μάλλον θα έλεγα πιο σωστά με την απουσία πολιτικής της, έχει κατορθώσει να απογοητεύσει τους πάντες», ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θ. Θεοχαρόπουλος.
Ο ίδιος, μιλώντας στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συντονιστικού οργάνου της Αττικής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, τόνισε πως ενώ εξακολουθούν να είναι πάνω στο τραπέζι τα οικονομικά προβλήματα, σ’ αυτά προστίθεται, και μάλιστα πολύ έντονα, το προσφυγικό.
Και συνέχισε λέγοντας ότι «προκύπτει το ερώτημα: Μήπως η κυβέρνηση καταρρέει και τα φρούτα από αυτήν την κατάρρευση θα πέσουν ώριμα-ώριμα στο καλάθι μας; Μήπως έτσι είναι καλύτερα για εμάς;
Δυστυχώς, η χώρα δεν αντέχει μια δεύτερη τόσο ανεύθυνη αντιπολίτευση σαν αυτή που ασκούσε ο κ. Τσίπρας, προτού ανέλθει στην εξουσία.
Δυστυχώς όμως και η ΝΔ υπό την ηγεσία του κ. Μητσοτάκη τείνει στον ίδιο δρόμο.
Εμείς δεν πρέπει να τους ακολουθήσουμε, γιατί θα χάσει η χώρα».
Κατά τον ίδιο, αυτή η αλλοπρόσαλλη πολιτική, αυτή η «πολιτική» χωρίς ίχνος πολιτικής οδηγεί σε ακόμη μεγαλύτερη απαξίωση τα κόμματα και το πολιτικό σύστημα και ανοίγει, ακόμη περισσότερο, το δρόμο σε δυνάμεις της αντιπολιτικής.
Υπενθύμισε ότι από την προεκλογική περίοδο ανέφερε πως η χώρα δεν μπορεί να κυβερνηθεί με οριακές πλειοψηφίες, προσθέτοντας ότι «ο  ΣΥΡΙΖΑ είχε άλλη αντίληψη και προχώρησε σε μία αναποτελεσματική κυβέρνηση οριακής πλειοψηφίας σε συμμαχία με τον εθνικολαϊκισμό.
Εμείς στο πλαίσιο αυτό ασκούμε υπεύθυνη προγραμματική αντιπολίτευση.
Αυτό που τονίζουμε τώρα είναι ότι η χώρα δεν αντέχει νέες εκλογές.
Εμείς, όμως, δεν θα συνεισφέρουμε στην διεύρυνση αυτής της κυβερνητικής πλειοψηφίας που δημιουργεί τα αδιέξοδα.
Η πρόταση μας είναι σταθερή για μια νέα κυβέρνηση ευρείας πλειοψηφίας των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων, με προοδευτική προγραμματική συμφωνία.
Μόνο στο πλαίσιο μιας τέτοιας πρότασης μπορούν να αρθούν όποια πιθανά αδιέξοδα θα έχουμε μπροστά μας την επόμενη περίοδο.
Αγωνιζόμαστε για να αποτρέψουμε την παραγωγή αυτών των νέων αδιεξόδων».
Μεταξύ άλλων τόνισε ότι η Ελλάδα δεν αντέχει άλλο το λαϊκισμό, αλλά και ότι δεν υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις.
«Βγαίνουμε μπροστά με ξεκάθαρες προτάσεις.
Κανείς εταίρος δεν θα μας δώσει κάποια μαγική λύση, μόνοι μας θα φτιάξουμε εθνικό σχέδιο εξόδου από την κρίση.
Και αυτός είναι ο τρόπος για να φύγουμε από τις επώδυνες περικοπές που διαλύουν την κοινωνική συνοχή.
Τώρα είναι η ώρα η νέα γενιά, η δική μου γενιά, να βγει στο προσκήνιο και να δώσει τη μάχη της για να μπει στις πολιτικές, κοινωνικές και οικονομικές εξελίξεις.
 Με στόχο να έρθει στο επίκεντρο ξανά η κοινωνία», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.
Προτεραιότητα, όπως είπε, είναι η μείωση της ανεργίας, «διαφορετικά κανένα από τα μεγάλα πολιτικά ζητήματα που αντιμετωπίζουμε δεν θα έχει κοινωνικά δίκαιη λύση».
Υπογράμμισε ακόμη ότι «το ΠΑΣΟΚ, η ΔΗΜΑΡ, οι Κινήσεις Πολιτών, γνωρίζουμε την σημασία ενός ισχυρού προοδευτικού, μεταρρυθμιστικού χώρου.
Κοιτάμε μπροστά.
Πιστεύουμε απόλυτα και στοχεύουμε σε μία ισχυρή προοδευτική παράταξη της σοσιαλδημοκρατίας, της μεταρρυθμιστικής, ανανεωτικής αριστεράς και του προοδευτικού κέντρου, ικανής να γίνει καταλύτης εξελίξεων.
Ανοιχτή σε άλλες δυνάμεις της κεντροαριστεράς, του προοδευτικού χώρου και της πολιτικής οικολογίας.
Επίκεντρο και αφετηρία αυτής της προσπάθειας είναι η Δημοκρατική Συμπαράταξη.
Όσο κυλούν οι μέρες γίνεται όλο και πιο αναγκαία και επείγουσα η εμβάθυνση και η διεύρυνση του εγχειρήματος.
Στις εκλογές κάναμε ένα βήμα που βρήκε ανταπόκριση.
Τώρα θέλουμε να κάνουμε το επόμενο βήμα.
Να γίνουμε ένα μαζικό, κοινωνικό ρεύμα που διεκδικεί αλλαγή των συσχετισμών».
Όπως είπε, «σε αντίθεση με την παντελή έλλειψη σχεδίου που έχει η κυβέρνηση, σε αντίθεση με τον κοινωνικό αυτοματισμό που προτείνει η ΝΔ, εμείς γνωρίζουμε πως καμία προοδευτική μεταρρύθμιση δεν μπορεί να πετύχει αν δεν την στηρίξουν οι ίδιοι οι πολίτες.
Στόχος μας είναι η προώθηση ενός προγράμματος προοδευτικής αλλαγής στη χώρα με σταθερό τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό».
Κατά τον ίδιο, χρειάζονται διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, βαθιές τομές και αλλαγές.
Υπενθύμισε ότι πριν λίγες μέρες πρότεινε «να κλειστούμε οι αρχηγοί των κομμάτων και των κινήσεων σε ένα δωμάτιο και να μην βγούμε από εκεί, αν δεν υπάρξει αυτή η μεγάλη Συμπαράταξη, η οποία θα οδηγήσει στην εναλλακτική προοδευτική λύση που ζητούν οι πολίτες», προσθέτοντας ότι σήμερα προτείνει «να λειτουργήσουμε έτσι ώστε μέσα από την παραγωγή προτάσεων, κειμένων, την κατάθεση απόψεων να βρεθούμε μαζί με την κοινωνία των προοδευτικών πολιτών σε ένα Μέγαρο Ιδεών. Και να μη βγούμε από εκεί αν δεν μετατρέψουμε μαζί τους την αρχή που έγινε τον Σεπτέμβριο με το ΠΑΣΟΚ, τη ΔΗΜΑΡ και τις Κινήσεις Πολιτών, σε κάτι πραγματικά καινούργιο.
Σε κάτι που αφενός θα σέβεται συλλογικές και ατομικές ιστορίες, ιδέες, διαδρομές, αλλά ταυτοχρόνως θα δείχνει καθαρά σ’ όλους πως ο στρατηγικός μας στόχος είναι η δημιουργία του ισχυρού πόλου της σοσιαλδημοκρατίας».
Όπως ανέφερε, η σοσιαλδημοκρατία σήμερα καλείται να απαντήσει στις ίδιες ερωτήσεις, για το πώς πραγματοποιείται η αναδιανομή, για το πώς μειώνονται οι ανισότητες.
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ανέφερε ότι η διαδικασία της πορείας και της συγκρότησης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης από εδώ και στο εξής είναι κρίσιμη. «Η Δημοκρατική Συμπαράταξη πρέπει να αποκτήσει πανελλαδική δομή και όργανα. Να αποκτήσει κινηματικά χαρακτηριστικά.
Να επιταχυνθούν οι διαδικασίες, ώστε να μετατραπεί σε έναν ευρύ χώρο που να συμμετέχουν όσοι βρίσκονται στον χώρο της σοσιαλδημοκρατίας, της ανανεωτικής και μεταρρυθμιστικής αριστεράς, του προοδευτικού κέντρου και της πολιτικής οικολογίας.
Προς την κατεύθυνση αυτή, το πρώτο βήμα αποτελεί η πραγματοποίηση της Συνδιάσκεψης», ανέφερε.
Σήμερα, όπως σημείωσε, συνεδριάζουν τα περιφερειακά όργανα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για να προχωρήσει η οργανωτική δομή σε όλη την Ελλάδα, συγκροτείται σε κάθε Περιφέρεια της χώρας το Περιφερειακό Συμβούλιο Δημοκρατικής Συμπαράταξης.
Για την προετοιμασία του Σχεδίου Προγράμματος, σύμφωνα με τον κ. Θεοχαρόπουλο,  έχουν ήδη δημιουργηθεί επτά θεματικές ενότητες και οι εισηγήσεις που θα προκύψουν θα τεθούν σε Δημόσιο διάλογο πριν την Συνδιάσκεψη και κάθε μια από αυτές προτείνεται να αποτελέσει το αντικείμενο ανοιχτών εκδηλώσεων διαλόγου στις έδρες των Περιφερειών.
Τέλος, τα Περιφερειακά Συμβούλια προχωρούν στον καταμερισμό των μελών τους στις αντίστοιχες θεματικές ενότητες διαλόγου, αλλά και ορίζουν μια ομάδα για δημιουργία δικτύων διαλόγου και συμμετοχής σε κάθε Δήμο της Περιφέρειας και ανά κλαδικό χώρο.
Καταλήγοντας σημείωσε ότι το 2016 είναι η χρονιά μεγάλης ανακατάταξης του πολιτικού και κομματικού συστήματος στην χώρα μας, προσθέτοντας μεταξύ άλλων ότι «θα υπάρξουν σοβαρές εξελίξεις σε όλα τα κόμματα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης