Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεννηματά (ΠΑΣΟΚ): Χρειάζεται εθνική στρατηγική - Δεν μπορούμε άλλο να μετράμε τα λάθη της κυβέρνησης

Γεννηματά (ΠΑΣΟΚ): Χρειάζεται  εθνική στρατηγική - Δεν μπορούμε άλλο να μετράμε τα λάθη της κυβέρνησης
Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φ. Γεννηματά, θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Πρ.Παυλόπουλο, με αντικείμενο το προσφυγικό, την προσεχή Τρίτη
«Χρειάζεται επιτέλους εθνική στρατηγική δεν μπορούμε άλλο να μετράμε τα λάθη της κυβέρνησης», ανέφερε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ,. Φ. Γεννηματά, μιλώντας στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης του παράλληλου προγράμματος.
Μάλιστα, η κ. Γεννηματά κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ και τη  ΝΔ για «κοκορομαχία χωρίς ουσία», ενώ άσκησε κριτική στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό καταλογίζοντας «αδράνεια, λάθη, ιδεοληψίες, εμμονές, ανικανότητα».
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «επιστρέφετε από τις Βρυξέλλες και προσπαθήσατε να παρουσιάσετε την εικόνα ότι έρχεστε ως «θριαμβευτής».
Γιατί;
Επειδή προσωρινά αποφύγαμε  τα χειρότερα;
Αποφύγαμε δηλαδή να βγει η Ελλάδα από το χώρο της Σένγκεν.
 Αυτόν τον κίνδυνο όμως τον φέρατε εσείς στην πόρτα μας».
Όπως σημείωσε, «πήραμε μια παράταση «ζωής» για 15 μέρες και μετά τι;».
Η ίδια ζήτησε «να διαμορφωθεί μια εθνική στρατηγική», προσθέτοντας ότι «Εθνική στρατηγική όμως δεν σημαίνει  να λειτουργείτε μονομερώς κι όταν τα κάνετε μαντάρα, να ζητάτε υποστήριξη από τα υπόλοιπα κόμματα γιατί χάνεται η χώρα».
Σε άλλο σημείο της ομιλίας της υπογράμμισε ότι «χρειάζεται επιτέλους εθνική στρατηγική δεν μπορούμε άλλο να μετράμε τα λάθη της κυβέρνησης».
«Είχατε Βαρουφάκιδες στο προσφυγικό που δήλωναν ότι είναι καλοδεχούμενοι οι πρόσφυγες.
Πόσες Βαρουφάκιδες έχετε;
Είστε ή δεν είστε ο υπεύθυνος πρωθυπουργός;
Αναλάβετε επιτέλους την ευθύνη για τα λάθη σας», ανέφερε η κ. Γεννηματά.
Ακόμη, εξέφρασε την ανησυχία της για τις εξελίξεις και το ενδεχόμενο να κλείσουν τα σύνορα της χώρα, ενώ ανακοίνωσε ότι θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο,  με αντικείμενο το προσφυγικό, την προσεχή Τρίτη.
Τέλος, η κ.Γεννημτά πρότεινε την επαναφορά και επέκταση του Εγγυημένου Κοινωνικού Εισοδήματος σε όλη την χώρα από 1/04/2016,την αξιοποίηση των 330 εκατομμυρίων από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας Απόρων για την Ελλάδα, την πλήρη προστασία της Α’ κατοικίας για τους δανειολήπτες που έχουν ενταχθεί στον Ν. 3869/2010, την επαναφορά στα 1.500 ευρώ του ακατάσχετου λογαριασμού και την προστασία από κατασχέσεις των προνοιακών, και αναπηρικών επιδομάτων και των βοηθημάτων για καταστροφές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης