Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μας περιπαίζει η Βουλγαρία - Borissov: Η Ελλάδα δεν είναι κράτος που λειτουργεί

Μας περιπαίζει η Βουλγαρία - Borissov: Η Ελλάδα δεν είναι κράτος που λειτουργεί
Ο Borissov φέρεται να επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, χωρίς να υπάρξει αποτέλεσμα
«Μη λειτουργικό κράτος» φέρεται να χαρακτήρισε την Ελλάδα ο Boyko Borissov, πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, κατά την τοποθέτησή του στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.
Ο ίδιος αναφέρθηκε στα αντίποινα των οδηγών φορτηγών στη Βουλγαρία, με τα οποία απαντούν στα μπλόκα των ελλήνων αγροτών, χαρακτηρίζοντάς τα ως «τη μόνη αποτελεσματική απάντηση, τη στιγμή που τα υπόλοιπα μέσα δεν έφεραν αποτέλεσμα».
Πιο συγκεκριμένα, ο βούλγαρος πρωθυπουργός δήλωσε προκλητικά: «Στον 21ο αιώνα, αποδείχθηκε ότι αυτός είναι ο μόνος τρόπος, σε κράτη που λειτουργούν.
Δυστυχώς, αυτή τη στιγμή η Ελλάδα δεν είναι ένα από αυτά».
Μάλιστα, σύμφωνα με διεθνή δίκτυα, ο Borissov φέρεται να επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, χωρίς να υπάρξει αποτέλεσμα.
«Του τηλεφώνησα δύο φορές, για το ίδιο πράγμα. Όταν ο υπουργός Εσωτερικών, ο υπουργός Εξωτερικών, ο υπουργός Μεταφορών καλούν για το ίδιο πράγμα και δεν στέλνουν την αστυνομία και τη χωροφυλακή να καθαρίσουν το δρόμο, κάτι που θα έπρεπε να είχαν κάνει πριν από ένα μήνα, τι άλλο μπορούμε να κάνουμε;», διερωτήθηκε ο Borisov.
Σύμφωνα με τον Borissov η Κομισιόν επιχειρεί να βοηθήσει, όμως φαίνεται ότι δεν ελέγχει την κατάσταση.
«Boyko, συγγνώμη, δεν έχω τον έλεγχο της κατάστασης», είπε ο Juncker, πρόεδρος της Κομισιόν, σύμφωνα με τον Borissov.
Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας συμπλήρωσε ότι οι οργισμένοι Έλληνες αγρότες πρέπει να διαδηλώσουν με διαφορετικό τρόπο, χωρίς να κρατούν υπό ομηρία τους ανθρώπους που προσπαθούν να διασχίσουν τα βουλγαρικά σύνορα.
Προχώρησε, μάλιστα, και σε προτάσεις προς τους έλληνες αγρότες: «Κλείστε τα λιμάνια σας, κλείστε τα στο εσωτερικό της χώρας.
Γιατί να βασανίζονται οι Βούλγαροι;
Και το κάνουν επίτηδες, σε μια περίοδο που αρνούμαι χρήματα για να χτίσω έναν φράχτη στα ελληνικά σύνορα», είπε ο Borissov, προσθέτοντας ότι απέρριψε τη βοήθεια των συναδέλφων του «για να δείξω αφοσίωση στους γείτονες».
Τέλος, ανέφερε πως «η Ευρώπη μας ακούει και μας κατανοεί, αλλά οι θεσμοί που εργάζονται κανονικά στρέφονται στην ελληνική κυβέρνηση», ενώ κατέληξε: «Αλλά η ελληνική κυβέρνηση λέει ότι δυστυχώς δεν έχει τον έλεγχο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης