Τελευταία Νέα
Πολιτική

Les Echos: Η Ελλάδα θα μπλοκάρει τα συμπεράσματα για τη Μ.Βρετανία αν δεν μείνουν ανοιχτά τα σύνορα

Les Echos: Η Ελλάδα θα μπλοκάρει τα συμπεράσματα για τη Μ.Βρετανία αν δεν μείνουν ανοιχτά τα σύνορα
Το δημοψήφισμα για την Μ. Βρετανία είναι τον Ιούνιο και το πρόβλημα στην Ελλάδα τώρα φέρεται να είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός
Η Ελλάδα προτείνει στους Ευρωπαίους εταίρους της μια συμφωνία βασισμένη στο «δώσε για να δώσω», υποστηρίζουν διπλωματικές πηγές στις Βρυξέλλες όπως αναφέρει στην ηλεκτρονική του έκδοση το γαλλικό Les Echos.
Αυτό που αναμένεται να πει ο Έλληνας πρωθυπουργός στους εταίρους του είναι ότι αν δεν τον βοηθήσουν να αντιμετωπίσει την προσφυγική κρίση, τότε θα μπλοκάρει τη συμφωνία για τη Μ.Βρετανία.
Στην πρώτη συζήτηση για το ζήτημα, το βράδυ της Πέμπτης ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με το Les Echos που επικαλείται διπλωματικές πηγές, τόνισε στους υπολοίπους ηγέτες: «Μου ζητάτε να στηρίξω και να διευκολύνω για ένα δημοψήφισμα που θα γίνει τον Ιούνιο, ενώ εγώ θα προτιμούσα ν' ασχοληθούμε λίγο με ένα πρόβλημα που συμβαίνει τώρα» στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με το Les Echos ο Έλληνας πρωθυπουργός υιοθέτησε έντονο ύφος προς τους ομολόγους του, καθώς αντιτάχθηκε στις κατηγορίες που απευθύνουν ορισμένα κράτη προς την Ελλάδα το τελευταίο διάστημα ότι αδυνατεί να ελέγξει τα σύνορά της, ενώ ταυτόχρονα τα ίδια κράτη αρνούνται να εφαρμόσουν τις αποφάσεις σχετικά με τη μετεγκατάσταση των προσφύγων.
Η Ελλάδα ζήτησε από τους Ευρωπαίους εταίρους της να διατηρήσουν ανοιχτά τα σύνορα μέχρι τις 6 Μαρτίου, οπότε έχει προγραμματιστεί η σύνοδος ΕΕ - Τουρκίας, προειδοποιώντας ότι αν αυτό δεν διασφαλιστεί θα μπλοκάρει τα συμπεράσματα της Συνόδου σχετικά με την Μ.Βρετανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης