Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μουζάλας: Το κλείσιμο των συνόρων δεν θα σταματήσει την εισροή μεταναστών – Θα προκληθεί μείζονα ανθρωπιστική κρίση

Μουζάλας: Το κλείσιμο των συνόρων δεν θα σταματήσει την εισροή μεταναστών – Θα προκληθεί μείζονα ανθρωπιστική κρίση
Ο μόνος τρόπος για να σταματήσουν οι ροές είναι να μπει ένα τέλος στον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής
Την θέση ότι το κλείσιμο των βόρειων συνόρων της Ελλάδας, όπως επιθυμούν μερικά ευρωπαϊκά κράτη, δεν πρόκειται να σταματήσει την εισροή μεταναστών αλλά αντίθετα θα προκαλέσει μια μείζονα ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα διατύπωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γ. Μουζάλας.
Σε συνέντευξη του στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt ο κ.Μουζάλας υποστήριξε ότι ο μόνος τρόπος για να σταματήσουν οι ροές προσφύγων/μεταναστών είναι να μπει ένα τέλος στον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία, επισημαίνοντας πως η Ευρωπαϊκή Ένωση χρειάζεται να εργασθεί για τον σκοπό αυτό καθώς και να αντιμετωπίσει την ανθρωπιστική κρίση στον Λίβανο, την Ιορδανία και την Τουρκία.
«Αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε την κρίση.
Το κλείσιμο των συνόρων δεν θα βοηθήσει» υποστήριξε ο υπουργός, αναφέροντας πως έως σήμερα μόνο 430 πρόσφυγες έχουν μετεγκατασταθεί από την Ελλάδα, στο πλαίσιο ενός προγράμματος της ΕΕ που προβλέπει την μετεγκατάσταση από την Ελλάδα και την Ιταλία τουλάχιστον 160.000 προσφύγων.
Επιπλέον ο κ. Μουζάλας τόνισε πως η Ελλάδα προστατεύει τα σύνορά της και έχει εγκαταστήσει «τους καλύτερους δυνατούς ελέγχους» τόσο στην ξηρά όσο και στην θάλασσα, αν και υποστήριξε πως 700 αξιωματικοί της Frontex βρίσκονται σε ελληνικά νησιά, παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει ζητήσει ο αριθμός τους να ανέλθει στους 1.800.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης